21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Irak'ta öldürülen işçinin evinde matem

Irak'ta yaklaşık 5 ay önce kaçırılarak tutsak edilen ve daha sonra kendilerine Adalet Aslanları Tugayı adı veren şahıslar tarafından öldürüldüğü öğrenilen Türk işçi Yıldırım Tek'in ailesinin Kırıkkale'deki evinde matem var.
 
Acı gerçeği önceki gün öğrenen ve Karşıyaka Mahallesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul eden ağabey Ali Tek, kardeşinin kaçırıldığı günden bu zamana kadar Türkiye'de ve Irak'ta yaptığı görüşmelerden bir sonuç elde edemediğini söyledi. "Biz yetkililere kardeşimize sahip çıkın dedik. Ama onlar bize inanmıyorlardı. Yıldırım öldürüldükten sonra yol kenarında bulundu" şeklinde konuşan Ali Tek, kardeşinden 15 gün sonra benzer bir şekilde kaçırılan bir mühendisin, fidyesinin ödenerek kurtarıldığını öne sürdü.
 
Ağabey Tek, daha sonra şöyle konuştu:
 
"Kardeşinin sahipsizlik yüzünden öldürüldü. 36 gün morgda kalmış. Bu süre zarfında insan nasıl bulunmaz? Irak Sanayi Bakanlığı'nda müsteşar olan Türkmen asıllı ve Hüseyin Ali ismindeki görevlinin çabaları olmasaydı cenazemiz hala bulunamazdı. Morgdayken çekilen resim, Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmiş. Kardeşim Hüseyin Tek, resimden kardeşimizi tanımış. Kardeşimin başına bir el ateş edilerek öldürülmüş."
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 19:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?