21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

İş adamlarına KOSGEB tanıtımı

KIRIKKALELİ İŞADAMLARINA KOSGEB'İN ÇALIŞMALARI TANITILDI

Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD) tarafından Kırıkkaleli sanayici ve işadamlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) KOBİ'lere yönelik çalışmalarının anlatıldığı toplantıya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Vural Örsdemir, KOSGEB İşletme Merkez Müdürü Nusret Özgünaltay, AGİAD üyeleri ve işadamları katıldı.

KOSGEB İşletme Müdürü Nusret Özgünaltay, ülkenin ekonomik ile sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında, küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin payının yüksek olduğunu belirterek, KOSGEB'in işletmecilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

İmalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin de KOSGEB desteklerinden yararlanacağını açıklayan Özgünaltay, "KOSGEB'in hedef kitlesi imalat sanayi dışındaki küçük ile orta ölçekli işletmeleri ve girişimcileri de kapsayacak şekilde genişledi. KOSGEB, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmalar başlattı. KOSGEB, işletmelerin ve girişimcilerin yatırım, üretim, ihracat, istihdam, teknoloji geliştirme ve pazarlama konularında

ihtiyaç duydukları ürün hizmetleri temin edebilmeleri, sermaye piyasalarına açılabilmeleri için gerekli geri ödemeli veya ödemesiz desteklerini sağlayacak" dedi.

Küçük ölçekli işletmelerin kümeleşerek bir araya gelmesi gerektiğini açıklayan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Vural Örsdemir ise, bu kümeleşmenin Türkiye'de yavaş yavaş kendini hissettirdiğini, 10 yıl sonra Türkiye'nin kümeleşmiş şirketlerden oluşacağını ifade etti.

AGİAD Yönetim Kurulu üyesi Fatih Çakır da, işletmelerin sorunlarında derneğe başvurabileceklerini belirtti.

KIRIKKALELİ İŞADAMLARINA KOSGEB'İN ÇALIŞMALARI TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 17:10:00
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 23:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?