21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

İşçilerin cesetlerine ulaşıldı

Kırıkkale'deki TSK mühimmat ayırma ve ayıklama tesisinde meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden 4 işçinin de cesedine ulaşıldı. Ölen işçilerin Genelkurmay Başkanlığı'nın aldığı kararla şehit statüsüne alındığı öğrenildi.

Silahlı Kuvvetler envanterinde bulunan kullanım dışı mühimmatların ayırma ve ayıklama maksadı ile Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde kurulan 4 katlı tesiste meydana gelen patlamada enkaz altında kalan Salih Erkeç (43), Adnan Dağdeviren (46), Cezair Çalışkan (30) ve Samet Aygar (19) isimli işçilerin cesetlerine ulaşıldı.

İlk belirlemelere göre, Salih Erkeç isimli işçinin cesedinin tanımlandığı, diğer işçiler Adnan Dağdeviren, Cezair Çalışkan ve Samet Aygar'ın cesetlerinin tanımlanmaları için ailelerinden alınan DNA örnekleriyle kimlik tespiti yapılacağı öğrenildi.

Kimliği belli olan Salih Erkeç isimli işçinin yarın Nokta Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından askeri törenle Yahşihan Mezarlığı'nda toprağa verileceği, diğer işçiler Adnan Dağdeviren, Sezai Çalışkan ve Samet Aygar'ın kimliklerinin belirlenmesinin ardından belirlenecek tarihte cenaze törenlerinin yapılacağı bildirildi. Cenazeye, kuvvet komutanlarının da katılacağı ifade edildi.

Askeri tesiste meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden 4 işçinin de Genelkurmay Başkanlığı tarafından Şehit statüsüne alındıkları bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2012 Salı 18:37:02
Güncelleme :4 Ocak 2012 Çarşamba 09:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?