22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

İşe girmek için dua ettiler

60 İŞÇİ ARASINA GİRMEK İÇİN DUA ETTİLER

Kırıkkale'de faaliyet gösteren Moda Life firması 40'ı asil olmak üzere 60 işçi alımı için mülakat yaptı.

İş Kur İl Müdürlüğü'nde firmanın Personel Müdürü Erdal Çetinkaya tarafından yapılan mülakata katılan 120 işsiz 60 kişinin arasında yer alabilmek için dua etti.

3 ay boyunca eğitim görecek olan asil listesindeki 40 kişi, Halk Eğitim Merkezi tarafından sınava tabi tutulacak. En az 20 kişiyi işe alacak olan Moda Life, 3 ay boyunca aylık 100 TL ödeyecek. Kurs süresi boyunca günlük 15 TL de İş-Kur ödeyecek. İşçi adayları toplamda aylık 430 lira alacak.

İş-Kur İl Müdürü Nazım Ulu, kimseye ayrıcalık yapmayacaklarını söyledi. Ulu, işçi seçimi sırasında yapılan işlemlerin tamamının firma yetkilileri tarafından yapılacağını açıkladı. İşçi seçimi sırasında konuşan firmanın Personel Müdürü Erdal Çetin, "Sizin gibi dinamik işçilere ihtiyacımız var. Bizim çalışacak elemanlara, bizden emekli olacak insanlara ihtiyacımız var. Bizde çalışan tüm personel sigortalıdır" şeklinde konuştu.

Yapılan elemelerde herhangi bir ayrıcalık yapılmadığına inandıklarını belirten işçi adayları, "Bizler için çalışan, elimize ekmeğimizi vermeye uğraşan tüm İş Kur İl Müdürlüğü personeline teşekkür ederiz. Belki bizler bu işe uygun görülmeyeceğiz ama uygun görülecek kişiler de sonuçta bizim insanımız, memleketimizin adamıdır. Onlar da bizim gibi ekmek parası olan kişilerdir. O yüzden giremedik diye üzülmeyeceğiz, aksine giren 40 kişi için sevineceğiz" ifadelerini kullandılar.

60 İŞÇİ ARASINA GİRMEK İÇİN DUA ETTİLER
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 14:24:04
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 23:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?