21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

İstasyona kamyon girdi

Kırıkkale'de karşı şeride geçen sunta yüklü kamyon, park halindeki bir kamyon, bir minibüs ve 2 otomobile çarptıktan sonra girdiği petrol istasyonda durabildi. 

Edinilen bilgiye göre kaza, iftar saatinden sonra Kırıkkale'den Samsun istikametine giden 63 SD 009 Plakalı Hamdi Çölyapar yönetimindeki kamyonun ayın yönde seyreden 71 AH 959 plakalı A.O. yönetimindeki kömür yüklü kamyon tarafından sıkıştırılması sonucu meydana geldiği ileri sürüldü. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sunta yüklü kamyon, şerit değiştirerek bir kamyon, bir minibüs ve 2 otomobile çarptıktan sonra yol kenarındaki akaryakıt istasyonuna girerek durdu. Araçları altına alarak sürükleyen kamyonun, akaryakıt depoları ile tüp dolum tesislerine ramak kala durduğu kazada, gaz sızıntısına karşı Kırıkkale Sanayi Çarşısı civarında Samsun yoluna giden araçlara uzun bir süre karayolundan geçiş izni verilmedi. 

Kazada hafif yaralanarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alınan kamyon sürücüsü Hamdi Çölyapar, sollama yaptığı anda kömür yüklü kamyon sürücüsünün direksiyonu kırdığını ileri sürerek, "Bir anda solladığım kamyon direksiyon kırdı. Ben de çarpmamak için sola kaçtım. Bu anda direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Akaryakıt istasyonuna doğru sürüklenmeye başladım. Pompaları gördüğümde faciaya yol açmamak için direksiyonu kırdım. Sürüklenerek orada bulanan araçlara çarptım. Gerisini hatırlamıyorum" dedi. 

Kaza sebebiyle Kırıkkale Şehir Merkezi'nden Samsun istikametine gidiş ve gelişler tali yoldan verildi. Yol 2 saat trafiğe kapatıldı. İstasyonda gaz ve benzinden kaynaklanan bir facianın olmaması için itfaiye ve polis sıkı tedbir aldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 23:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?