21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

K.Üniversitesi araştırma merkezi kurdu

Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde Kızılırmak Nehri başta olmak üzere çeşitli konularda araştırma yapmak üzere Kızılırmak Araştırma Merkezi kuruldu.


Kırıkkale'de başta Kızılırmak Nehri olmak üzere, nehir ve bölge ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Kızılırmak Araştırma Merkezi adıyla Kırıkkale Üniversitesi'nde bir araştırma merkezi kuruldu. Bu konuda gazetecilere açıklama yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak, "Kızılırmak Nehri'nin suyu ile ilgili son zamanlarda pek çok açıklama yapıldı. Kimi 'içilir' dedi, kimi 'içilmez'.

Bir araştırma sonucu ortaya konmadı. Bağımsız bir kuruluş da yapmadı bunu. Bundan sonra bu tür çalışmaları bağımsız bir kuruluş olarak Kızılırmak Araştırma Merkezi yapacak. Merkez kurulmuştur" diye konuştu. İlerleyen günlerde bir de nehir kongresi yapmayı planladıklarını açıklayan Rektör Çakmak, "Bu merkezle birlikte Kırıkkale'de bir ilke imza atarak, nehir kongresi yapmak istiyoruz. Kızılırmak nehrinin geçtiği bölgelerdeki vilayetlerin valileri ve belediye başkanlarını Kırıkkale'ye davet edeceğiz. Kendi sınırları içinde kalan Kızılırmak'ı anlatmalarını isteyeceğiz. Nehrin sorunlarını bilimsel açıdan ele
alacağız. Bu kongrenin çok verimli olacağını düşünüyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 02:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
talip eliri IP: 88.232.118.xxx Tarih : 14.11.2007 19:20:17

bir ööğrenciniz olarak çalışmalarınızı kutlarım.