21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kahvehanede trafik semineri

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekiplerince, kahvehanelerde vatandaşlara trafik semineri verilmeye başlandı. 

Trafik Ekipler Amiri Hıdır Öztürk tarafından verilen seminerde, kahvehanelerde oyun oynayan vatandaşlara slayt eşliğinde trafik kuralları anlatılıyor. Seminer başlamasıyla birlikte vatandaşlar oyunu bırakarak semineri dinliyor. Trafik Ekipler Amiri Hıdır Öztürk yaptığı konuşmada, emniyet kemeri takılması, sinyalizasyon lambalarına uyulması, kesinlikle alkollü olarak araç kullanılmaması gerektiğini, yayaların da karşıdan karşıya geçerken mutlaka ışıkları takip etmelerini istedi. 

Öztürk, Türkiye'de trafik kazalarının geride binlerce ölü ve on binlerce yaralı ve özürlü insan bırakarak trilyonlarca lira maddi kayıplara neden olduğunu anlatarak, Kırıkkale'de 2006 Kasım ayında trafik kazalarında geçmiş yıllara oranla yüzde 10'luk bir artış olduğunu anlattı.
Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Salim Akça ise vatandaşı bilgilendirmenin görevleri olduğunu belirterek, "Yurdumuzda trafik kazalarının artması genel anlamda yol ve trafik güvenliği konusunda eğitim yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle Kırıkkale genelinde trafik bilincini yerleştirmek istiyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 18:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?