22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kamu-Sen'den simitli-ayranlı eylem

Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale İl Temsilciliği üyeleri hükümetin kamu çalışanlarına uygun gördüğü yüzde 2,5 + 2,5 ücret artışını simit ve ayran ile iftar açarak protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları, il temsilcileri ve üyeleri katıldığı simit-ayran ile iftar açma eylemi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.
Eylemde, Hükümetin toplu görüşmelerde kamu çalışanlarına uygun gördüğü yüzde 2,5 + 2,5 ücret artışı protesto edildi. Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi Yaşar Şahindoğan, kamu çalışanlarına layık görülen bu ücret artışını asla kabul etmediklerini söyledi.

Tüm dünyaya medeniyeti ve adaleti öğretmiş ve dünyadaki ilk toplu sözleşmeyi yapmış bir millet olarak başka ülkelerin kanunlarını, başka ülkelerin uygulamalarını ve uluslararası sözleşmeleri örnek göstermekten utanç duyduklarını dile getiren Şahindoğan, "Aslında gerek tarihimizden gerekse yüksek kültürümüzden aldığımız hasletler; devletimizin, insanı yaşat ki devlet yaşasın insan odaklı prensibinden yola çıkarak, tüm vatandaşlarımıza insanca ve onurlu bir yaşam sürebileceği imkanları sağlaması gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bütün uluslararası sözleşmeler ve Anayasamız hükümeti, çalışanlarına asgari geçim standartlarında bir ücret vermesi yolunda yükümlülük altına sokmaktadır. Oysa bugün siyasi irade, vatandaşını devletine rakip ve sırtına yük olarak görmektedir" dedi.

Kamu görevlilerinin iftar sofralarında başı önde, ailesi ve çocukları karşısında mahcup bir şekilde orucunu açtığını, bayram ihtiyacını tedarik etmenin yolarını aradığını kaydeden Şahindoğan, "Yapılması düşünülen maaş artışlarıyla birlikte iftar sofraları memurlarımız için bir sıkıntıya dönüşmüştür. Bizler burada simitle orucumuzu açarak, kamu görevlilerinin içinde bulunduğu zor koşulları kamuoyuna anlatmak amacındayız. Evine ekmek götürebilmek, çocuğuna bir bayram hediyesi alabilmek için zorunlu ihtiyaçlarından fedakarlık yapan, gerektiğinde işine yürüyerek giden, gerektiğinde bütün bir günü bir kuru simitle geçiren kamu çalışanlarının feryadını dindirecek bir maaş artışı ne yazık ki gerçekleşmemiştir" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte eyleme katılan kamu çalışanları simit ve ayranla iftar açtı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 18:47:09
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 18:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?