21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kapalı köy yolu kalmadı

Özellikle hafta sonu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Kırıkkale'ye bağlı köy yolları İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler tarafından yeniden ulaşıma açıldı.

Son günlerde yaşanan kar yağışı Kırıkkale'de büyük oranda hissedilmiş, bir çok ana yol dahil olmak üzere köy yolları da ulaşıma kapanmıştı. Çalışmalarına 24 saat kesintisiz devam eden il özel idareye bağlı ekipler sabah saatlerinde kapalı olan Balışeyh'de 5, Keskin'de 4 ve Sulakyurt'da 4 olmak üzere 13 köy yolunu yeniden ulaşıma açtı.

Yapılan son çalışmalarla birlikte Kırıkkale'nin ilçelerine bağlı kapalı köy yolu kalmadı. İl Özel İdaresi kış sezonu boyunca bugüne kadar 10 bin 310 Kilometre'lik yolda çalışma yaptığı bildirildi.  İl Genel Sekreter Atanur Aydın, karla mücadele çalışmalarında bulunmak üzere idarenin yönetici ve çalışanlarından yeteri sayıda personel, ekipman ile birlikte 24 saat çalışacak şekilde programlandığını açıkladı.
Diğer taraftan meteorolojiden alınan bilgilere göre, bugün havanın açık olacağı ancak Kırıkkale bölgesinin yeni bir soğuk hava kütlesiyle karşı karşıya kalacağı belirtiliyor. Yapılan değerlendirmelere göre, en yüksek hava sıcaklığının 0, en düşük ise -12 olacağı tahmin ediliyor. Soğuk havanın yarın da devam edeceği belirtiliyor.

Perşembe gününde ise Kırıkkale bölgesinde yüksek oranda sis görüleceği tahmin edilerek, sürücülerin dikkatli olması uyarısında bulunuldu.  İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, ülkemizin büyük bir bölümünde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2012 Salı 17:06:39
Güncelleme :21 Şubat 2012 Salı 17:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?