16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Kar yağışı köy yollarını kapattı

Kırıkkale'de gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 25 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapanan köy yollarını açmak için sabahın erken saatlerinde çalışmalara başlayan Karayolları ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri çalışmalar sırasında zor anlar yaşarken, Delice'de devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle açılan yolların tekrar kapandığı bildirildi.

Kar yağışı nedeni ile Keskin'de 5, Çelebi'de 7, Delice'de 6, Balışeyh'te ise 7 olmak üzere toplam 25 köy yolu ulaşıma kapandı. Kırıkkale İl Özel İdaresi'nden alınan bilgilere göre, Kırıkkale genelinde 7 greyder, 2 kar makinesi, 4 yükleyici kepçe, 3 dozer ve 30 personel ile karla mücadele edildiği belirtildi.

Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, "Kapanan köy yollarımıza anında ekiplerimizi göndererek yolları açıyoruz. Yolda kalan araçlara ise en kısa zamanda çare bulunması için bize bildirilmesini istiyoruz" dedi. Ankara-Kırıkkale-Elmadağ rampası ile Kırıkkale-Samsun-Büyükyağlı rampasında ve Kırıkkale-Kayseri karayolunun Keskin rampasında buzlanma olması nedeni ile sürücülerin dikkatli olmaları istendi.

Yağan kar ile birlikte karayollarında meydana gelmesi muhtemel kaza ve kaymalara karşı trafik ekipleri araçlarda çekme halatı, takoz, zincir bulundurulmasını isterken, ekipler ayrıca çok gerekli olmadıkça vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 18:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA UYAN IP: 88.226.233.xxx Tarih : 30.12.2008 15:07:02

ÇALIŞMALARDA EMEĞİ GEÇEN DEĞERLİ ENİŞTEM HAKAN DUMLU YA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SINARIM ;)