22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Karacalıları buluşturan şenlik

KARACALI KÖYLÜLERİNİ BULUŞTURAN ŞENLİK

Kırıkkale'de Karacalı Köyü Kültür Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği tarafından 1.Karacalı Köyü Bahar Şenliği düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan şenliğe çeşitli illerden yüzlerce Karacalı vatandaş katıldı.

Kırıkkale'nin en eski köylerinden biri olana Karacalı köyü ilk kez bir etkinliğe ev sahipliği yaparak binlerce Karacalı'yı bir araya getirdi. Renkli görüntülere sahne olan Karacalı Köyü Bahar Şenliği'ne, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Danış, AK Parti Milletvekili Adayı Ramazan Can, MHP Milletvekili Adayları Osman Durmuş, İdris Karakuş, Veli Uca, CHP Milletvekili Adayları Yaşar Yılmaz, Rafet Ulusoy, Hacı Arap Karadurmuş, Sebzeciler ve pazarcılar odası başkanı İdris Akan, köy halkı katıldı.

İlk düzenlenen şenlikte konuşan Karacalı Köyü Kültür Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Turgay Babacan, "Amacımız, birlik ve beraberliği sağlamak, köylülerimizi bir araya getirerek kaynaşmayı sağlamaktır. Bu şenlikle birlikte burada çeşitli eğlencelerimiz oldu. Bir araya gelen halkımız kaynaştı. İnşallah bu tür etkinlikleri Karacalı köyü Kültür Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği olarak her yıl daha da ileriye taşıyacağız. Ben şahsım ve köyümüz halkı adına, bizleri kırmayarak uzaktan yakında etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

1.Karacalı Köyü Bahar Şenliği'ne katılan Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, şenliğe katılmaktan mutlu olduğunu belirterek şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından tüm katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Şenliğe Kültür Bakanlığı Ustalar Topluluğu, Saz ve ses sanatçıları Halil Erkal, Okan Babacan ve Yıldırım Babacan seslendirdiği bir birinden güzel türkülerle renk kattı.

KARACALI KÖYLÜLERİNİ BULUŞTURAN ŞENLİK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 16:00:02
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 18:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?