22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Katil zanlıları MOBESE'ye takıldı

Kırıkkale'de silahlı saldırı sonucu öldürülen şahsın katil zanlısı ile ona yardım ve yataklık ettiği iddia edilen şahıs mobese kamerası sayesinde yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Barbaros Hayrettin Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde işlenen cinayetin ardından kaçan katil zanlısı ile ona yardım ve yataklık ettiği belirtilen şahıs, güvenlik güçlerinin uzun takibi sonucunda kıskıvrak yakalandı.

4 Aralık 2008 günü akşam saat 19.00 sıralarında işyerine gelen bir kişi mağaza çalışanlarından Neşet Baran'ı mağazanın 2. katında tabanca ile vurduktan sonra olay yerinden kaçmıştı. Kalbinden tek kurşun ile vurulan Neşet Baran ise olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Cinayetin ardından katil ya da katillerin yakalanması için geniş çaplı bir araştırma başlatan Kırıkkale polisi, olay günü cinayetin işlendiği cadde üzerinde bulunan mobese kamerasının kayıtlarını incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucunda eşkali belirlenen H.D. adlı şahıs yakalanırken, zanlının ifadeleri doğrultusunda polis ekipleri harekete geçti. Cinayet zanlısı H.D.'ye yardım ve yataklık ettiği iddia edilen Ö.F. de yakalandı.

Gözaltına alınan iki zanlı, haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla adliyeye sevkedildi.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Salim Akça, mobese kamera kayıtlarının faili meçhul olayların aydınlatılmasında emniyet güçlerine ciddi anlamda yardımcı olduğunu belirterek, "Güvenlik güçleri Neşet Baran cinayetinin katil zanlılarına mobese kamerasının kayıtları sayesinde ulaştı. Hiçbir suçlu, adalet ve kanunların ona vereceği cezadan kaçamaz, suç işleyenler mutlak surette cezalarını çekerler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 21:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?