16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Kılıçlar'da 1 milyon YTL'lik tesis

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar beldesinde, 1 milyon YTL'ye mal olan su dolum tesisinin yapımında sona gelindi.

Kılıçlar Belediye Başkanı Halil Kamalı tarafından yaptırılan ve saatte bin damacana su dolduracak olan dev tesisin, Kırıkkale ve Ankara başta olmak üzere birçok ilin su ihtiyacını karşılayacağı kaydedildi.

1 yıl gibi kısa zamanda yapılan tesisin yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal olduğu açıklandı.

Tesis yakınlarındaki su kaynağının 300 tonluk depo kapasitesine sahip olduğu bildirilirken, çvre düzenlemesi bitme aşamasında olan tesisin önümüzdeki ay hizmete açılacağı belirtildi.

Kılıçlar Belediye Başkanı Halil Kamalı, tesisi incelemek üzere beldeye gelen Yahşihan Kaymakamı Ünal Coşkun'a su dolum fabrikası hakkında bilgi verdi. Başkan Kamalı, "İller Bankası'ndan ve Maliye Bakanlığı'ndan aldığımız krediler, bizim harcamalarımızın tamamı, yaklaşık 1 milyon YTL'yi buldu. Bu tesisi zor şartlarda bitirdik. Pazarımız tamam, dolum tezgahları, depo ve sosyal tesis de tamamlandı. Çevre düzenlemesini de yakında tamamlayıp açılışı yapacağız. İşsiz insanlarımıza istihdam sağlarken, beldemiz belediyesine de büyük bir yatırım yaptık. Bizden sonra gelenler kıymetini bilsinler" dedi.

Kamalı ayrıca, tesisi kendi imkanlarıyla kurduklarını belirterek, "Özel sektöre verseydik, bu iş bize bir 1 milyon 500 bin YTL'ye mal olacaktı. Ama biz kendimiz yaparak, yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal ettik. 520 bin YTL binalar, 284 bin YTL su dolum makineleri, 200 bin YTL de altyapıya harcadık. Hafriyata para vermedik, o bedava" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 17:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kanka IP: 88.224.113.xxx Tarih : 23.02.2008 09:05:40

sayın baskanımız halil kamalıya cok tesekkür ederiz beldemizde bir ilk ki gerceklestirdi 1milyon ytllik tesisimiz acık alnımız acık saygılar