21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale atılıma hazırlanıyor

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, düzenlediği basın toplantısıyla 8 aylık başkanlık dönemini değerlendirdi. Korkmaz, bu dönemin proje çalışmaları ile geçtiğini, 2005 yılının kendileri için atılım yılı olacağını kaydetti.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, dün MKE Lokali’nde bir basın toplantısı yaptı. Başkan Korkmaz’ın toplantısına Kırıkkale’de faaliyet gösteren gazete ve radyoların sahipleri ile çalışanları katıldı. Toplantıda Başkan yardımcıları Necip Akay, Ali Danış ve Harun Ulusoy da hazır bulundular.

Göreve geldikleri günden itibaren Kırıkkale ile ilgili bilgi toplamaya başladıklarını söyleyen Başkan Korkmaz, bu çalışmada büyük bir ilerleme kaydettiklerini vurguladı. Bir veri tabanı oluşturduklarını ifade eden Korkmaz, "Artık belediye olarak hangi mahallenin hangi cadde ve sokağının ne sorunu olduğunu istediğimiz an öğrenebileceğiz. Bu da bizim çalışmalarımızı hızlandıracak" dedi.

Belediyede büyük bir istihdam fazlası olduğuna, bunun da belediye bütçesine ağır yük getirdiğine değinen Başkan Korkmaz, "Belediyemizde bin 570 personelimiz vardı. Biz bu sayıyı bin 359’a indirdik. Böylece istihdamdaki fazlalığı azaltarak bütçeye katkı sağlamış olduk. Bunun dışında belediyemizin 89 trilyon borcu bulunuyordu. Biz 8 aylık dönemde 5 trilyonluk borç ödemesi yaptık ve 84 trilyona indirdik" diye konuştu.

Belediyenin asli görevinin su, temizlik ve çöp olduğunu kaydeden Başkan Korkmaz, ancak Kırıkkale’nin en büyük sorununun su olduğunu ifade etti. Göreve geldikleri günden bu yana su sorununun aşılması için gayret ettiklerine işaret eden Başkan Korkmaz, "Su sorununun aşılması için İSKİ ve İller Bankası yetkilileri tarafından bir proje hazırlandı. Bu sorunun aşılması için arıtmaya ek tesis yapılması gerektiği belirtildi. Bu tesis için bu ayın 26’sında ihaleye çıkılacak. İhalenin ardından hemen çalışmalara başlanacak. 2005 yılında su sorununun aşılacağını umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

Seçim döneminde insanlara Kırıkkale’ye yeni bir terminal yapılacağı yönünde söz verdiğini hatırlatan Başkan Korkmaz, projesi hazır olan terminal için girişimlerinin sürdüğüne işaret etti. Terminalin 3 trilyon bütçe ile yapılacağını kaydeden Korkmaz, "Biz belediye olarak terminalin yap-işlet -devret modeli ile yapılmasını istiyoruz. Yabancılara da bu konuda teklif götürdük. Kayseri Kırşehir yol ayrımında 23 dönümlük araziye yapılacak terminal için bayramdan sonra ihale yapılacak. En kısa zamanda da yapımına başlanacak" dedi.
Kapalı pazar yerleri ile ilgili çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Başkan Korkmaz, bu yıl sonuna kadar Bahçelievler’deki pazar yerini yapmaya başlayacaklarını vurguladı. Kırıkkale’nin yıllardır özlemle beklediği Doğalgaz için ilk kazmanın bu yıl vurulmayacağına işaret eden Korkmaz, temel atma için çalışmaların sürdüğünü, 2005 yılının Mart ayında da görkemli bir temel atma töreni düzenleneceğini ifade etti.
Şehrin güzelleştirilmesi adına çalışmalar da yürüttüklerine işaret eden Başkan Korkmaz, Kırıkkale’de mahallelerde belediyecilik tarihinde en fazla asfaltı atan yönetim olduklarına işaret etti. Kaldırım konusunda da iddialı olduklarını söyleyen Başkan Korkmaz, "Bu yıl kaldırım konusunda kendimize 26 kilometre hedef koyduk. Şu anda bunun 13 kilometresi tamamlandı. 2 yıl içerisinde 200 kilometrelik kaldırım döşemeyi hedefliyoruz. Bunun yanında asfalt çalışmalarımız da sürecek" şeklinde konuştu.
Kırıkkale’nin girişi konumunda olan Samsun yolu ile ilgili yaşanan bir gelişmeyi basın mensupları ile paylaşan Başkan Korkmaz "13 kilometrelik eski Samsun yolunu geçici olarak Karayolları’na devredeceğiz. Onlar da 15 kilometrelik asfalt ve çevre düzenlemesi çalışması yapacaklar. Daha sonra yolu tekrar bize devredecekler. Böylece para harcamadan bu bölge güzel bir görünüme kavuşturulacak" şeklinde konuştu.
Atatürk Bulvarı ile ilgili çalışmalarını anlatan Korkmaz, bulvarla ilgili projenin ihalesinin bittiğine işaret etti. DDY evlerinin devrine değinen Başkan Korkmaz, önümüzdeki günlerde devir teslimin yapılacağını vurguladı.
Seçim dönemindeki vaatlerinin tümünü gerçekleştirme gayesinde olduğunu söyleyen Başkan Korkmaz, "Vaatlerimizin tümü ile ilgili çalışmalar yapılıyor. 2005 yılına kadar bu çalışmalar ile ilgili proje ihaleleri tamamlanacak. 2005 yılında da bu projeleri hayata geçirmeye başlayacağız. 2005 bizim için atılım yılı olacak" diye konuştu.

KIRIKKALE (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 11:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?