21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale bayrama hazırlanıyor

KIRIKKALE'DE KURBAN HAREKETLİLİĞİ

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Kırıkkale Belediyesi kurban pazarı düzenlemelerine başladı.

Tuvaletler ve su şebekelerinin yenilendiği pazar içerisinde, yağışların olabileceği ihtimaline karşı 80 kamyon stabilize çakıl döküldü.Pazarda yerini alan satıcılar fiyatların abartıldığı kadar yüksek olmadığını belirttiler.

Kırıkkale'deki kurban satış yerlerinin belirlenmesinin ardından kurulan çadırlarda, yurdun çeşitli bölgelerinden gelen satıcılar da yerlerini almaya başladı. Satıcılar bir yandan çadır kurma telaşına düşerken, bir taraftan da belediye yetkililerinden istekte bulundular. Kurban pazarının hareketlenmesiyle bu alanlardaki hizmet ve çalışmalarını artıran Kırıkkale Belediyesi kurduğu gerek seyyar tuvaletlerle, gerekse kurbanlıkların sulanması ve oluşan hayvan pisliklerinin temizlenmesiyle de kurban satıcılarına hizmet vermeye devam ediyor.

Kurban pazarı içerisindeki tüm alanlara stabilize çakıl dökerek çamurlaşmaya karşı tedbir alan Kırıkkale Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun olduklarını dile getiren kurban satıcıları, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla satışların da artacağını düşünüyor. Kurban Bayramı'nda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için belediye olarak her türlü tedbiri aldıklarını belirten Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, "Kırıkkale'de huzur içerisinde bir bayram geçirilmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Bugün burada kurbanlık satıcıları için gerekli çalışmaları yaptık. Yer tahsisini sağladık. Kurban satış yerlerindeki önlem ve hizmetlerimiz bayram sonuna kadar devam edecek, vatandaşlarımız bir sıkıntıya düştüklerinde kurban satış yerindeki ekiplerimizden ve belediyemizden yardım alabilecektir" dedi.

Satıcıların sıkıntılarını dinleyen Tuncay, pazarda elektrik olmadığından dolayı geçen yıllarda kurbanlıklarının çalındığını iddia eden bir vatandaşa "Kırıkkale emniyet müdürlüğümüz ve zabıta müdürlüğümüz 24 saat sizlere hizmet verecek. Herhangi bir hırsızlık söz konusu değil. Ancak pazar içerisinde meydana gelen münferit hırsızlıklar için yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.

Kurban pazarını gezen Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer, kurban fiyatlarının abartıldığı kadar yüksek olmadığını, geçen yıla oranla yüzde 20 ila 30 arasında artış olduğunu belirtti. Yılmazer, "Fiyatlarda anormal bir artış yok. Türkiye'nin her yerinde yeteri kadar kurbanlık olduğundan fiyatlarda çok az bir artış gözlendi. Vatandaşların paniğe kapılmasına gerek yok. Geçen yıl küçükbaş kurbanlıklar 300 lira idi bu yıl ise 400-450 arasında. Büyükbaş kurbanlıklar ise geçen yıl 2 bin lira iken bu yıl 2 bin 500 lira gibi fiyatlarla başlıyor" dedi.

KIRIKKALE'DE KURBAN HAREKETLİLİĞİ
KIRIKKALE'DE KURBAN HAREKETLİLİĞİ
KIRIKKALE'DE KURBAN HAREKETLİLİĞİ
KIRIKKALE'DE KURBAN HAREKETLİLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:31:05
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 22:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?