16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Kırıkkale çeşmelere akın etti

Kırıkkale'de soğuk havanın etkisiyle suları donan vatandaşlar çeşmelere akın etti. Özellikle kenar mahallerde yaşayan vatandaşlar su bidonlarıyla çeşmelerin yolunu tutarken, suların donması nedeniyle zor durumda olduklarını açıkladılar.


Soğuk havanın etkisiyle Kırıkkale'de binlerce vatandaşın sularının donması özellikle kenar mahallelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar evlerinde donan sular nedeniyle susuz kaldıklarını dile getirerek, çeşmelere akın ettiler. Çeşme önünde su doldurmak için bekleyen vatandaşlar, uzun yıllardır Kırıkkale'de havanın bu kadar soğuk olmadığını belirterek, zaman zaman eksi 10-15 dereceyi bulan soğuklar nedeniyle hayatın olumsuz etkilendiğini açıkladılar.

İşe gitmek için sabah araçlarını çalıştırmak istediklerinde araçların dahi donması nedeniyle çalışmadığını belirten vatandaşlar, "Kırıkkale'de kış mevsimi uzun yıllardır bu şekilde şiddetli olmamıştı. Daha şubat ayına dahi girmedik. Şimdiden evlerde odun ve kömürlerimiz bitti. Soğuk hava bu şekilde etkisini sürdürürse birçok insan kışı çok zor atlatacak. Yağan kar aradan geçen 15-20 güne rağmen kalkmadı. Ne yapacağımızı bilemez durudayız" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 17:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT YILDIRIM IP: 85.98.190.xxx Tarih : 27.01.2008 17:42:56

millet bahçeli evler mahallesinde çeşmeler sabaha kadar akıyo hemde tatlı su herkez akın ediyo valla ben gece doldurcam çayırevler camii beklerizz