22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkale sağlık merkezi olacak

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Çakmak, Müstakil Gazeteciler Derneği'nin (MÜGAD) yeni yönetim kurulunu kabulünde sağlık alanındaki yatırımları konusunda bilgiler verdi. Kırıkkale'yi sağlık alanında merkez yapmak istediklerini belirten Çakmak, hedeflerinde yanık hastanesi, kanser tedavi hastanesi ve kuvöz merkezini Kırıkkale'ye kazandırmak olduğunu kaydetti.

MÜGAD yeni yönetim kurulu üyeleri Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak'a tanışma ziyareti gerçekleştirdi. MÜGAD Başkanı Cengiz Selci ve yeni yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dileyen Rektör Çakmak, sağlık alanında yapacakları yatırımlar hakkında bilgi verdi. Yeni hastanenin Haziran ayında ihalesinin yapılacağını belirten Çakmak, tek hedeflerinin Kırıkkale'yi sağlık alanında merkez konumuna taşımak olduğunu vurguladı.

Kırıkkale'nin sobanın ağırlıklı olarak kullanıldığı bir il olduğunun altını çizen Rektör Murat Çakmak, "Yanık tedavisi Samsun'dan Ankara'ya, Kırıkkale'den Diyarbakır'a kadar bölgede yapılamıyor. Yanık sonucunda ölümler çok oluyor. Birçok yanık hastası yanıktan değil böbrek yetmezliğinden ölüyor. Kimileri de mikrop kapmadan ölüyor. Kırıkkale hastasına üzülüyoruz çünkü birçok hasta Ankara'da sıra beklemek zorunda kalıyor. Biz yanık hastanesini burada kuracağız" ifadesini kullandı.

Yanık hastasının ve kuvöz hastasının günlük masrafının bin liraya yaklaştığını belirten Rektör Çakmak, "Bölgemizdeki insanların ekonomik durumu malum. Bu masrafları karşılayamıyor. kuvöz konusunda ilimizin eksikliğini giderip Kırıkkale'ye kuvöz merkezi kazandıracağız. Ayrıca bölgemizde eksikliği hissedilen diğer bir konu ise kanser tedavi merkezi. Biz bu ihtiyacı da gidereceğiz. Ankara'nın potansiyelini Kırıkkale'ye çekmeyi planlıyoruz. Bunları yaparsak Kırıkkale sağlıkta merkez haline gelir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 19:20:55
Güncelleme :19 Haziran 2009 Cuma 19:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?