21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri adına konuşan Kadir Türker, okulu bitirerek mesleğe il adımı atacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirttiği konuşmasında, "Bu mesleği seçtiğim için kendim ve arkadaşlarım adına gurur duyuyorum. Veterinerlik mesleği insan ve hayan sevgisine dayalı, duyarlı bir alandır. Bizler şimdi hizmete hazır insanlarız" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin Nuri Durlu da, yaptığı konuşmada, üniversitenin 13 yaşına geldiğini, Veteriner Fakültesi’nin ise 8 yaşında olduğunu açıkladı. Durlu, "Bu kısa süre içinde gerek üniversitemiz gerekse fakültemiz büyük gelişmeler kaydetmiştir. Bunu ben değil uluslararası kayıtlar ve belgeler söylemektedir. Üniversite olarak Atatürk’ün izinde daima ileriye çıktığımız yoldan hiç taviz vermedik. Her geçen gün yeni sürprizlerle büyük aşamalar kaydettik. Veterinerlik gibi hayati önem taşıyan bu meslekten mezun olan görencilere tavsiyem, Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan, çağdaş bir yolda mesleklerinin gereğini yapmaları. Her makam ve mevki bir gün gelir geçer, kalıcı olan Cumhuriyet ve demokrasidir. Siz bu iki yoldan hiç ayrılmayın" şeklinde konuştu.

Törende, fakültede ilk üçe girenlere altın madalya takıldı. Yapılan yemin töreninden sonra, öğrenciler keplerini havaya fırlattı.

AYDIN TUFAN-KIRIKKALE (İHA)
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 01:14:40
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 18:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?