22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkale YİH'e kütüphane açıldı

KIRIKKALE YİH'DE HASTALAR İÇİN KÜTÜPANE AÇILDI

Sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalarda adından söz ettiren Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi (YİH), hastaların tıbbi, psiko-sosyal etki ve faydalarını düşünerek hastaneye kütüphane açtı.

Hastane bünyesinde oluşturulan kütüphanenin açılışına Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, İl Müftüsü Osman Şarklı, İl Sağlık Müdürü Ergül Demiral ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker katıldı.

Kütüphane tanıtımı sırasında kitap okumanın faydaları konusunda bilgiler veren Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar, "Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm programının başarılı bir uygulayıcısı ve kamu hastaneleri içerisinde insan merkezli sağlık uygulamaları hususunda örnek teşkil etmesi ve bu alanda pek çok yenilikleri gerçekleştirmesi bizleri hep yeni ve faydalı organizasyonları arama, bulma ve hayata geçirmeye yönlendirdiğinden bugün hastanemiz ve hastalarımız için ne yapabiliriz kaygısını sürekli içimizde taşıyoruz. Bunun en son örneği olarak ta hastanemiz servislerinde yatan hastalarımızı kitapla buluşturmak ve buradaki vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak için hasta-kitap buluşması projesini hayata geçirdik" dedi.

Başhekim Osman Acar, "Bu uygulamayla hasta olmayı bir çile, bir eksiklik ve eziklik duygusu olmaktan çıkararak hastalarımıza hem psiko-sosyal bir destek, hem de modern çağın gereklerine uygun kültürel bir sağlık uygulaması başlatmış olduk. Bu çerçevede hastanemiz servis katında hizmet vermekte olan sosyal servisimizde bir mini kütüphane oluşturarak, personelimizin gönüllü bağışlarından oluşan muhtelif alanlarda 1000 kitaplık bir kitap serisi oluşturduk. Ayrıca hastalarımızın sağlık durumlarım da düşünerek sosyal servise gitmeden gezici seyyar kitap arabasıyla hizmet götürme uygulamasına geçtik. Kitap katalog ve serisinin artırılması hususunda hastalarımızdan gelecek taleplere göre güncelleme yapmayı düşünmekteyiz" şeklinde konuştu.

Hastanede yıllık 20 bin hastanın yattığı düşünüldüğünde il kültürüne ve sağlık camiasına ne denli önemli bir entelektüel katkı sağlanıldığının daha iyi anlaşılacağını kaydeden Acar, "Bu uygulamamıza bilimsel bir dayanak olarak günümüz sağlık dünyasında önemli bir araştırma hususu olan hastalar üzerinde müzik, görsel ve güzel sanatlar ve de okumanın gerek psikolojik açıdan ve gerekse de fiziksel açıdan faydaları üzerinde çok ciddi eserler yazılmış ve bu husus ciddi bir biçimde ilim ve bilim adamları arasında tartışılır ve uygulanılır bir husus haline gelmiştir" dedi.

Uygulamadan oldukça memnun olduğunu ifade eden Vali Hakan Yusuf Güner, "Bu uygulamanın her alanda uygulanması gerekiyor. Yaşanılan her yerde yani hayat içerisinde mutlaka kitaplara kütüphanelere yer verilmeli. Hayat sadece tüketimden ibaret değil, hayat içerisinde bilgi birikim ve okumanın da önemi büyüktür. Bunu sağlamak için de nerde olursak olalım her alanda okumalıyız. Mesela hastaneler hastalar için sadece tedavi olunup gidilecek yerlerden ziyade daha sosyal içerikli yerler haline getirilmelidir.Bunun en güzel örneğini de bugün burada görüyoruz. Okuyarak topluma faydalı barış ve sevgi isteyen birer vatandaş oluruz. Kitaplar barışın ve sevginin timsalidir" diye konuştu.

Vali Güner ve beraberindekiler kütüphane açılışı sonrası hastaları ve hasta yakınlarını ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Bir hasta yakını olan Hilmi Düz hastaneden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Böyle bir hizmet anlayışı Türkiye'nin hiçbir hastanesinde yok. Allah bu hastaneyi bizlere kazandıranlardan razı olsun. Hizmetiyle personeliyle dört dörtlük bir hastane emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

KIRIKKALE YİH'DE HASTALAR İÇİN KÜTÜPANE AÇILDI
KIRIKKALE YİH'DE HASTALAR İÇİN KÜTÜPANE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 20:28:00
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 22:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimakpınar IP: 78.186.12.xxx Tarih : 31.10.2009 10:42:34

merhaba  türkiyenin en büyük haber ajansı olan iha haber ajansı göndermiş oldugu yanlış resim kırıkkale de büyük tepkilere neden oldu 23ekim cuma günün yine kent haber ajansı sitesine düşen  kırıkkale yih e kütüphane açıldı haber dogru ancak resim yanlış bu konulara dikkat edilmesi gerekiyor saygılarımla ibrahim akpınar gazeteci cep 0531 593 5624