21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale'de 60 MKE işçisi yemekten zehirlendi

 MKE Kurumu'na bağlı 400 işçinin çalıştığı mühimmat fabrikasında, dün öğle yemeğinde işçilere verilen yemek sonrasında gece rahatsızlanan işçiler SSK Hastanesi'ne akın etti.
60 kişinin hastaneye başvuruda bulunmasıyla ilgili bir açıklama yapan Çelik-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Hamza Akbal, "İşçilerimizin dün öğle yemeğinde yedikleri yemek sonrası evlerinde rahatsızlanarak hastaneye geldiklerini öğrendik ve bu gelişleri devam ediyor. Fabrika idaresi tarafından verilen yemeklerden hangisinde gıda zehirlenmesi olduğunu bilmiyoruz ve bunun için de tahlil yaptırmak gereği duyduk. Sendika olarak işçilerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini isterim" dedi.
Kırıkkale SSK Hastanesi Acil Doktoru Yusuf Güler ise "Acil servisimiz, yoğun bir çaba içinde gelen MKE Kurumu işçilerine ilk müdahalelerini yapıyor. Kendilerinin tedavilerinden sonra bir günlük istirahat vereceğiz" diye konuştu. SSK Hastanesi'nde müşahade altına alınan MKE işçileri ise "Dün öğle yemeğinden sonra rahatsızlıklar başladı ve gece yarısı hastaneye koştuk. Dün öğle yemeğinde çorba, barbunya ve etli pilav verildi'' dediler.
KIRIKKALE - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 01:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?