21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale'de 'AB' ye giriş hazırlığı

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz düzenlediği basın toplantısında icraatlarını anlattı.

Belediye meclis toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına, başkan yardımcıları Ali Danış, Harun Ulusoy ve Necip Akay da katıldı. Başkan Veli Korkmaz basın toplantısının başında belediyeyi 88 trilyon lira borçla devraldıklarını, bugüne kadar 4 trilyon borç ödediklerini ve 10 trilyonluk hizmet yaptıklarını söyledi.

Belediyenin kaldırım ve yol çalışmalarına ağırlık verdiğini söyleyen Korkmaz, "Hükümetimizin uyguladığı sıkı çalışma politikasına biz de belediye olarak ayak uyduruyoruz. Personel disiplini çerçevesinde bin 525 olan mevcudumuzu bin 340’a indirdik. Su depolarımızın kapasitesini artırdık. Yazın şehir su kesintisi yaşamayacak. Başladığımız terminal, alt geçitler, DDY kültür alanı, Atatürk Bulvarı’nın iyileştirilmesi, kapalı semt pazarları, hayvan pazarı, çok katlı otopark, içme suyunun iyileştirilmesi, toplu konut, doğalgaz, kültür sitesi gibi 14 projeyi Allah izin ederse süremizden önce bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Avrupa Birliği’ne girmek için hazırlıkların her alanda yapıldığını söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, belediye olarak katı atık, çöp toplama, alt yapı gibi önemli hizmetlerin hazırlıklarını yaptıklarını belirttiği açıklamasında, "Kurum ve kuruluşların hazırlandığı gibi biz de yerel yönetim olarak AB kriterlerine uygun projelere ağırlık veriyoruz. Poşetle çöp toplama işini tutturduk. Katı atık ve pis su konusunda benim yurtdışı gezilerim oldu. Projeler üzerinde hassasiyetle çalışıyoruz. Toplum olarak kaynaklarımızı hor kullanarak siyaseti kirletmemeliyiz. Bunu yapanların sonunun ne olduğu belli" dedi. Kırıkkale Belediyesi’nin sosyal konsey aracılığı ile fakirlere yardım yaptığını sözlerine ekleyen Başkan Korkmaz, 2 bin 250 aileye yemek verildiğini, bugüne kadar 10 bin kişiye ekmek verildiğini söyledi.

Korkmaz, "Kısa sürede gönüllü hanımların da yer aldığı belediyenin sosyal konseyi çalışmalarını geniş alana yaydı. Önceleri belediyemizin hizmeti olarak düşünülen bu hizmet toplumun her kesiminden kabul gördü. Şu anda 2 bin 250 aileye günlük sıcak yemek veriyoruz. Bu güne kadar belediyemizden 10 bin kişi ekmek aldı ve almaya devam ediyor. Öğrenim gören 106 talebeye burs veriyoruz. Bu talebelerin 80 tanesi yetim. Bu hizmetlere vatandaşın katkısı büyük" dedi. Herkesin kendi işini yapması gerektiğini hatırlatan Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz, ülkenin önünün açık olduğunu, Kırıkkale’yi aydınlık günlere ulaşmak için çaba sarf eden iller arasında bulunduğunu sözlerine ekledi. Basın toplantısına yerel ve yaygın basın kuruluşları büyük ilgi gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 20:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?