22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkale'de Çorumlu atağı

Kuruluşu geçmiş yıllara dayanan Kırıkkale’deki Çorumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği faaliyet atağına geçti. Yeni Saray Düğün salonunda bir araya gelen Çorumlu işadamları ve bürokratlar, dernek yönetiminin yapacağı faaliyetlere destek vereceklerini söyledi.

Kırıkkale’de yaklaşık 5-10 bin arası Çorumlu’nun yaşadığını söyleyen Dernek Başkanı Gazi Örsçelik, bu dönemde yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini belitti. Özçelik, 2005 yılı faaliyet programında önemli kararlar aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Önümüzdeki günlerde Çorum’a ailelerin de katılabileceği bir gezi yapacağız. Alacahöyük, Boğazkale ve Çerkezkale Hisar Kalesi’ne gezi düzenleyeceğiz. Çorum merkezdeki tarihi ve turistik yerleri görme imkanımız olacak. Kırıkkale’de düzenlenecek olan leblebi gecesinde Kırıkkale’de yaşayan Çorumlu hemşehrilerimizin yanı sıra Ankara’dan ve Çorum’dan işadamları ve siyasetçilerimiz katılacak."

Çorumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Kasımoğlu İş Hanı’ndaki dernek kapısının herkese açık olduğu söyleyen Başkan Örsçelik, "Kırıkkale’de yaşayan Çorumlu hemşehrilerimizi derneğimize bekliyorum. En azından hafta sonları da olsa bir çayımızı içmeye bekliyoruz. Prensip olarak bölgeciliğe karşıyız. Kırıkkale’de yaşıyor Kırıkkale’de kazanıyor Kırıkkale’de harcıyor isek bu şehrin kültür ve sosyal gelişimine bizler de katkıda bulunmalıyız" dedi.
Yeni Saray Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Kırıkkale’de yaşayan Çorumlular’ın önümüzdeki günlerde kültürel ve sosyal açıdan daha etkin bir dernek için çalışmalarını aralıksız sürdüreceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 14:01:35
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 12:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?