22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkale'de cuma namazı tartışması büyüyor

Kırıkkale merkezde başlatılarak ilçelere kaydırılan Cuma namazının 10 rekat kılınması uygulamasına tepkiler artıyor.
Daha önce 16 rekat kılınan Cuma namazının 10 rekat olarak kılınması uygulanması ilde vatandaşlarla imamlar arasında tartışmalar yaşanmasına neden oluyor. Yapılan değişikliğin son olarak Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'nde uygulanmasına vatandaşlar tepki göstererek, yetkililerin konuya çözüm bulmasını istediler.
Keskin'e bağlı İnziloğlu Köyü emekli imamı Ekrem Yıldırım, uygulamaya imamların da razı olmadığını ancak, memur oldukları için bir şey yapamadıklarını belirterek, "Yıllardır 16 rekat olarak topluca kıldığımız Cuma namazının 6 rekat kısaltarak kılınmasını doğru bulmuyorum. Yıllardır cemaatin alıştığı bu durumu değiştirilmenin kime yarar sağlayacağını bilmiyorum" dedi.
Şinasi Gökbulut, Hasan Sekman ve Mehmet Hilmi adlı vatandaşlar da, "Bu konuda Diyanet İşleri'nden emri olduğu söyleniyor. Öyle ise neden Ankara'daki camilerde uygulanmıyor. Bu uygulama cemaat ile imamı karşı karşıya getiriyor. Kimse bu toplumun ibadetlerini kısaltmaya kalkışmasın. Biz eskisi gibi Cuma namazlarımızı 16 rekat kılmak istiyoruz" dediler.
Vatandaşlar, yetkililerden konunun incelenmesini ve çözüm bulunmasını istediler.
KIRIKKALE - İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 23:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?