21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale'de deprem paneli yapıldı

Oturum başkanlığını Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Recep Kılıç’ın yaptığı panel, Kültür Merkezi Salonu’nda Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Yapı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Sinan Altın, TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Erhan Demirdizen, İnşaat Yüksek Mühendisi Nejat Bayülke’nin konuşmacı olarak katılımıyla yapıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, belediye olarak depem konusuna önem verdiklerini belirterek, "Bu paneli çok önemsiyorum. Bizler işgal ettiğimiz makamın gereklerini yerine getirmeliyiz. Belediyenin her dönem olmazsa olmaz hizmeleri arasında sosyal ve kültürel alandaki bu tur proğramlarıda yer alacaktır. Deprem konusunda ben değil biz diye hareket etmeliyiz" dedi.


Oturum Başkanı Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Recep Kılıç, "Kırıkkale ve çevresinin jeolojisi ve depremselliği " konusunda görüşlerini açıkladı. Kılıç, "Ben deprem ile ilgili şov türü konulara girmek istemiyorum. Deprem olacak ama ne zaman nerde olacak bunu bilmiyoruz. Olacak ise hazırlıklarımızı ona göre yapalım. Uzun bir süredir İstanbul’da büyük bir deprem olacak diye birşeyler söyleniyor. Hep söyleniyor ama malesef bir türlü harekete geçilmiyor" dedi.


Dört saat süren panelde Kırıkkale’nin 1. derecede deprem bölgesinde olduğu, depreme hazır almadığı sonucuna varılırken, bu panelin bir başlangıç olması istendi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 18:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?