21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale'de gençlere bali satışı yasaklandı

 Yasağa uymayan işyerleri hakkında polis tarafından yasal işlem yapılacağı belirtildi.
Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, kamu esenliğinin sağlanması ve çocukların çözücü ve yapıştırıcı nitelik taşıyan uçucu maddelerin etkisi ile suç işlemesinin önüne geçilmesi için kararı uygulamaya koyduklarını belirterek, "Bu maddeler herhangi bir izne ve denetime tabi olmayan her yerde rahatlıkla satılmaktadır. Ucuzluğu nedeniyle kolaylıkla satın alınabilen ve bağımlılık yapan bu maddeler, maalesef toplumda belirli bir kesim tarafından uyuşturucu olarak kullanılmaktadır. İlimizde de okulların tatil olması sebebiyle çocukların bu maddeleri kullananlara özenerek alışmalarını önlemek için satışları 0-18 yaş arasındaki kişilere yasakladık. Belediye hoparlöründen kararı halka duyurduk. Sıkı denetimlerimiz sürmektedir. Karara uymayarak satış yapan esnafımız 5442 sayılı TCK’nın 66. maddesine göre cezalandırılacak. Bu işte anne ve babalara çok iş düşüyor. Sadece bizim yasaklarımızla bağımlılık yapan bu maddenin kullanımını önlemek mümkün değil. Veliler çocuklarının kimlerle arkadaşlık yaptığını iyi takip etsinler. Kötü arkadaş kötü alışkanlıkların başlangıcı demektir" dedi.


Kırıkkale esnafı ise "Bu çocuklar hepimizin geleceği. Bali çekmeye alışanın günümüzde nasıl suçlar işlediğini görüyoruz. Bu alışkanlığın tedavisi bile yok. Bizde Valiliğin kararına uyarak 18 yaş altına bali satmıyoruz" dedi.
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün koordineli olarak bağımlılık yapan bu maddeleri kullanan çocukları gözetim altında bulundurduğu ve tedavi etmeye çalıştığı öğrenildi.

KIRIKKALE (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2004 Pazar 11:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?