22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkale'de 'Haydi Düğüne' projesi

Kırıkkale Engelsiz Yaşam ve Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programları merkezi başkanlığı tarafından kabul edilen 'Haydi Düğüne' adlı proje kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 45 kişilik bir grup Kırkkale'ye geldi. 

Proje kapsamında Türkiye'ye gelen gençler Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde kıl çadırda Türkmen pilavı ve kavurma yediler. Türkmen Yörük evinde açılan el sanatları sergisindeki eserlere hayran kalan genç kızlar kına gecesine katılıp folklör oynayan gençlere eşlik ettiler. Projenin Kırıkkale bölümünün 3-13 Ekim arasında gerçekleştirileceği, proje kapsamında Türkiye'ye gelen 45 gencin kültür ve sanat konusunda 10 gün süreyle çeşitli etkinliklere katılıp incelemeler yapacakları bildirildi.
Grup başkanları adına bir açıklama yapan Engelsiz Yaşam ve Gençlik Derneği (EYGENÇ) Kırıkkale Başkanı Hamdi Salar, Yörük çadırında projenin amaçlarını anlattı. Başkan Salar, Kırıkkale'nin ev sahipliğinde uygulamaya konulan projeye Polonya, Romanya, Estonya, Letonya ve Bulgaristan gibi Avrupa Birliği üyesi ülkelerden 45 kişinin katıldığını ifade etti. Projenin ana unsurunun Türk örf, adet ve kültürünü Avrupa'ya taşımak olduğunu belirten Salar, "Proje kapsamında Karakeçili ilçesine 5 değişik ülkeden 45 genci davet ettik. Burada gelen gençlerimize Türkmen geleneklerini, yemek kültürünü ve el sanatlarını anlatıp örneklerini sergileyeceğiz. Gençler Türkiye'de bulunmaktan son derece mutlular" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 12:11:55
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 12:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?