21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale'de OSB hazırlıkları tamamlanma aşamasında

Fabrika açılışı öncesinde, bugün Kırıkkale Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda bir toplantı yapıldı. Toplantıya Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Örs ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Vural Örsdemir’in katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Demirer, 3.5 yıl önce temeli atılan ve atıl vaziyette bulunan OSB’nin, hükümetin aldığı teşvikler nedeniyle hareket kazandığını belirterek, "Organize Sanayi Bölgesi’nin yapımının üzerinden 3.5 yıl geçmesine rağmen bir ivme kazanmamıştı.Hükümetin sanayi teşvik tedbirleri neticesinde iyi bir ivme yakaladık. Doğru politika yatırımcıyı buraya getirmiş, yerler dolmuştur. Temeli atılacak ve hizmete girecek tesislere büyük önem veriyoruz" dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da konuşmasında şehre yatırımcısı getirebilmek için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Ankara ve İstanbul da yatırımcıyı şehre getirmek için bir dizi geziler yaptık. Ticaret ve sanayi Odası ile işbirliğine giderek başkentte yatırımcılara Kırıkkale’yi anlattık. Arsalarında bedava verilmesiyle başlayan olumlu hava bu güne geldi. Cuma günkü açılışla OSB tarihi bir gün yaşayacak" diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Örs ise program için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Başbakanımız’ı açılışa bekliyoruz. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ali Coşkun da açılışımıza gelecek. 29 tanesi Ankara,13 tanesi Kırıkkale, Mersin, Artvin, Elazığ ve İzmir’den de birer olmak üzere OSB’de 46 fabrika bulunmaktadır. Biz isterdik ki Kırıkkale de müteşebbis sayısı artsın. Silah üretimiyle ün yapmış bu ilde 3-5 kişi bir araya gelip bir fabrika kurabilirdi. Henüz bu fırsat kaçmış değil" şeklinde konuştu.

iha-kırıkkale
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 10:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?