21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale'de Picasso tablosu ele geçirildi

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen operasyonda Picasso’ya ait olduğu sanılan bir tablo ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’nce yapılan çalışmalar kapsamında kente ikamet eden İ.K. isimli şahsın, Antalya’da ikamet eden U.T.U. ve T.U. isimli şahıslarla birlikte yurda kaçak yollardan soktukları bir tabloyu 1 milyon ABD Doları karşılığında satmak istedikleri belirlendi. Polis ekipleri, U.T.U. ve T.U. isimli şahıslarla tablo için alıcı kılığında irtibata geçti.

Kırıkkale Gündoğdu Mahallesi’ndeki buluşma noktasında yapılan operasyonda bir adet 8x64 ebadında bez üzerinde çıplak kadın figürü bulunan tablo ele geçirildi. Tabloda Picasso 1934 yazılı olduğu ve arka kısmında Arapça bir mühürle, bir müzeye ait kaşe bulunduğu öğrenildi. Operasyonda yakalanan T.U. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada taşıma ruhsatlı bir tabanca, şarjörü ve 10 adet dolu fişek ele geçirildi. T.U.’nun ifadesi sonucu U.T.U ve İ.K.’da yakalandı. Söz konusu tablonun orijinal olup olmadığının anlaşılması için Resim Heykel Müzesi ile irtibata geçildiği kaydedildi.

Şahıslar, "2863 sayılı Tabiat ve Kültür varlıklarını koruma koruma kanuna muhalefet" suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına sevkedildi.

KIRIKKALE (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 11:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?