22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkale'de su kesintisi olmayacak

Türkiye gündemini meşgul eden su kesintisi haberleri, "Kırıkkale'de de kesinti olacak mı?" sorusunu akla getirdi. Kırıkkale Belediyesi'nden yapılan açıklamada kesinti olmayacağı ifade edildi.

Kırıkkale Belediyesi Kırıkkale Otobüs Su Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) Müdürlüğü, Kırıkkale'de suların kesilmeyeceğini açıkladı. KOSKİ Müdürü Talip Karaca, kesinti olacağı yönünde çıkan dedikoduların gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, ulusal yayın organlarında yer alan kesinti haberlerinin Kırıkkale ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını vurguladı. Kırıkkale'de yazın günlük su tüketim miktarının 50 bin metreküp, ortalama tüketimin ise 45 bin metreküp olduğunu kaydeden Karaca, Kırıkkale'nin ve 8 ilçenin suyunu Kızılırmak'tan aldığını vurguladı. Kesinti olmayacak olmasının halkı israfa yöneltmemesi gerektiğini belirten Karaca, Kırıkkale'ye gelene kadar Kızılırmak'ın 9 il, 28 ilçe ile çok sayıda belde ve köyden geçtiğini hatırlattı.


Şimdi su sıkıntısı olmamasının önümüzdeki 20-30 yılda da olmayacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Karaca, suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini ifade etti. Karaca, ayrıca Kesikköprü Barajı'ndan su alacak olan Ankara'nın Kırıkkale'nin suyuna hiçbir olumsuzluğunun olmayacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 18:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?