21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale'den pakistan'a yardım

KIRIKKALE'DEN PAKİSTAN'A YARDIM

Kırıkkale Anadolu Genç İş Adamları Derneği (AGİAD), Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte Pakistanlı afetzedeler için yardım kampanyası başlattı.

AGİAD Başkanı Musa Aksoy, işadamlarının kampanyaya maddi ve manevi her türlü desteği vereceklerine inandıklarını söyledi. Kırıkkale ekonomisine yön veren işadamlarının yanı sıra tüm Kırıkkalelilerin bu kampanyaya maddi ve manevi destek vereceklerine inandıklarını söyleyen AGİAD Başkanı Musa Aksoy, Müslüman dünyasının yoksul-zengin demeden Ramazan ayını büyük bir coşkuyla kutlamaya devam ettiğini açıkladı. Aksoy, "Fakat dost ve kardeş ülke Pakistan, tarihinin en büyük sel felaketiyle sarsıldı. Bir gece

öncesine kadar Ramazan hazırlıkları yapan milyonlarca Pakistanlı, bir gece sonra her şeyini kaybetmiş olarak uyandı. Kurtuluş Savaşı'nda kollarındaki bilezikleri çıkarıp Türk halkına gönderen kardeş ülke Pakistan, sel nedeniyle canlarını, evlerini, hayvanlarını ve topraklarını kaybetti. Pakistan şimdi kaybettiklerine ağlıyor. Kardeş ülkenin vefakar halkı Ramazan ikliminin yaşandığı şu günlerde Türk halkından yardım bekliyor. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' Hadis-i Şerifi yalnızca kapı komşumuz

için geçerli değildir. Bizden kilometrelerce uzakta olsalar da, tüm inanmışlar için geçerlidir. Paylaşırken en yoksul olanları, en muhtaç olanları öncelemek ise boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Yardım göndermek isteyen Kırıkkaleli yardımseverlerin yardımlarını

Kimse Yok Mu Derneğinin trenle bölgeye ulaştıracağı açıklayan Aksoy, "Pakistan'a gidecek tren 26 Ağustos'ta Ankara'dan hareket edecek. Kimse Yok Mu Derneği ayrıca afetzedelerin sıcak ve soğuğa karşı izolasyonlu 24 metrekarelik ev tipi çadırlardan oluşan iki ayrı kent kuracak. Ramazan'ın kutsal iklimini yaşadığımız bugünlerde Pakistanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmak istemeyen yardımseverlerimiz, yardımlarını Kimse Yok Mu Derneği kanalıyla bölgeye gönderebilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 19:04:00
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 09:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?