22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkale'den Pakistan'a yardım

KIRIKKALE'DEN PAKİSTAN'A YARDIM

Kırıkkale'de Pakistan'daki selzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

Cumhuriyet Meydanı'na kurulan yardım çadırında Pakistanlı selzedelere yardımda bulunmak için Kırıkkale halkı seferber oldu.

Yardım Komitesi Başkanı Avukat Halis Biçer, Pakistan'ın tarihte her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu belirterek, "Dost olduğumuz ülkeler var, kardeş dediğimiz ülkeler de var. Ama 'dost ve kardeş' dediğimiz bir ülke var, o da Pakistan. Bunun böyle olmasının tarihi sebepleri var elbette. Bunlardan en önemli Kurtuluş Savaşı'nın en sıcak zamanlarında Pakistan Müslümanlarının yaptığı yardımlar" diye konuştu.

Dost ve kardeş ülke Pakistan'ın, tarihinin en büyük sel felaketi ile sarsıldığını vurgulayan Biçer, "Unutmayalım 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' Hadis-i Şerifini unutmayalım. Pakistan halkı büyük bir felaketle baş etmeye çalışmakta. Ama tek başına başarması mümkün değil. Sel Pakistan'ı silip süpürdü. Dost- kardeş ülkenin imdadına yetişmesi gereken ilk devlet Türkiye olmalıdır ve olacaktır, buna inancımız tamdır. Kırıkkale halkı bu konuda daha önceki imtihanları başarı ile geçmiştir. Asıl

imtihan şimdidir ve yardım zamanıdır. Başbakanımızın devlet bazında başlatmış olduğu manidar kampanyada söylediği gibi gözyaşları sel olan Pakistan'da Türk devletinin ve bizlerin desteği ile gözyaşları sel olmayacak inşallah" diye konuştu.

KIRIKKALE'DEN PAKİSTAN'A YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 16:09:00
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 16:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?