22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkaleli besicilerin yüzü gülüyor

Birkaç yıldır süren kuraklığın ardından yağışlı bir yıl geçiren Kırıkkale'de besicilik yapan çiftçilerin yüzü güldü.

Geçtiğimiz yıl hayvanlarına sadece yem ve saman verdiklerini, ceplerine para gireceğine para çıktığını belirten çiftçiler, "Geçen yılı zararla kapattık. Bu yıl ise boyları 2 metreye ulaşan otlar sayesinde kar etmeyi amaçlıyoruz" dediler.

Geçen birkaç yılı kuraklıkla geçiren çiftçiler hayvanlarını otlatmadıkları gibi kışlık bakımlarını da hazır yemlerle karşıladı. Ceplerinden bir hayli fazla para çıkan çiftçilerin bu yıl ise yüzleri gülüyor. Kırıkkale'nin Ahılı Köyü yakınlarında yağışı bol alan arazilerde otların boyları 2 metreye ulaştı. Otları biçerek hayvanlarına kışlık yem hazırlayan çiftçiler geçen yılın zararını kapatmayı amaçlıyor.

Geçen yıl hayvanlarına yaz kış hazır yemlerle beslediğini dile getiren Talat Okatan isimli çiftçi, biçtikleri otlar sayesinde bu yılı karlı geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Talat Okatan, "Geçen yıl yem, saman derdimiz çoktu. Bu yıl ise bol rahmetimiz oldu. Büyüyen otları biçiyoruz, kuruduktan sonra hayvanlarımıza vereceğiz" şeklinde konuştu.

Bu yılın yağış yönünde bereketli olduğunu ifade eden Bekir Okatan ise, "Bu yıl bereketli bir yıl. Otlar geçen yıllara göre çok fazla biz de bu otları değerlendirdik. Biçtiğimiz otları hayvanlarımıza yem olarak vereceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 15:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?