21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkaleliler kan bağışını sevdi

Kızılay Kan Merkezi Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasında, yeni bir rekora daha imza atıldı. Kampanya kapsamında kurulan çadırda 5 gün içerisinde 317 ünite kan bağışı yapıldı.

Bu türlü organizasyonlarda duyarlılıklarını açıkça gösteren Kırıkkale halkı, 5 gün süreyle açık kalan Kızılay çadırına adeta kan vermek için akın ettiler. Çadırda 5 gün boyunca 317 ünite kanın toplandığını açıklayan Kan Merkezi yetkilisi Dr. Yeter Kaplan, ilerleyen günlerde belirlenecek ilçelerde kan toplama çadırlarının kurulacağı müjdesini verdi.

Yapmış oldukları her faaliyette kendilerini yalnız bırakmayan Kırıkkale halkına teşekkür eden Dr. Yeter Kaplan, 14 Haziran 'Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' nedeniylede kan bağışı çadırının bulunduğu yerde tüm kan bağışçılarına kokteyl vereceklerini dile getirdi.

Eylül ayının son haftasında yine bu tür bir organizasyon düzenleyeceklerini vurgulayan Dr. Kaplan "Halkımız bu gibi kamuoyunu ilgilendiren konulara çok duyarlılık gösteriyorlar. Tüm yetkililerimize ve halkımıza bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hüseyin Kahya Parkı karşısı, Kan Merkezi önünde Eylül ayında açacakları 9 günlük Kan Bağış çadırında da kan toplayacaklarını ve bu seferki hedef sayısını daha yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Kaplan, "Hedefimiz her geçen sene daha çok kan toplamak. Bu düşünceyle Eylül ayının son haftasında 9 günlük kan bağış çadırı açmak istiyoruz. Bu etkinlikle birlikte Sulakyurt, Karakeçili, Bahşılı veya Balışeyh gibi ilçelerde 3'er günlük süreler içerisinde kan bağışı çadırları açacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 21:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?