22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkaleliler yasağa uyum sağladı

Sigara yasağı tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de de başladı. Yasakla ilgili denetimlerin başlatıldığını belirten Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, şu ana kadar sigara yasağını ihlal eden olmadığını bildirdi.

19 Temmuz'da yürürlüğe giren yasakla ilgili bilgi veren Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, 19 Temmuz itibari ile başlayan sigara yasağı ile ilgili olarak çalışmalarına başladığını ve gerekli uyarıların yapıldığını bildirdi.

Bazı gazete ve haber sitelerinde yayınlanan 'Kırıkkale'de ilk gün sigara cezası kesildi' başlıklı haber üzerine bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, "19 Temmuz itibari ile başlayan sigara yasağı kapsamında il tütün kurulu ile birlikte Kırıkkale belediyesi zabıta müdürlüğü ile çalışmalarımız yürütülmektedir. Pazar günü başlayan denetimlerimiz devam etmektedir. Şu ana kadar yaptığımız denetimlerde esnaf ve işyeri sahiplerine uyarlılarda bulunarak uygulamaya giren yasaklar hakkında bilgi verildi. Denetimlerde gördüğümüz kadarı ile işyeri sahipleri ve esnaflar sigara yasağına uymaktadırlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şu ana kadar da ilimizde sigara yasağını ihlal eden olmamış, cezai işlem uygulanmamıştır. Denetimlerimiz sürmektedir" şeklinde konuştu.

Kapalı alanlarda sigara içilmemesine dikkat eden vatandaşlar ise sigaralarını park, bahçe ve açık alanlarda içiyor. Hüseyin Kahya Parkına sigara içmek için gelen vatandaşlar, "Yasakla birlikte kahvehanelerde kimse kalmadı. Sigara içilmemeye başlandı. Bizde buraya gelerek kimseye zarar vermeden sigaralarımızı içiyoruz" diye konuştular.

Yasağa uyduklarını dile getiren esnaflar ise müşterilerini uyardıklarını, sigara içen müşterileri iş yerlerine almadıklarını belirttiler. Esnaflar, "Sigara yasağına uyuyoruz. Kanuna herkesin uyması gerekir. Artık dükkanlarımızda sigara içmiyor, yakın bir yere giderek burada içiyoruz. Müşterilerimize de içirmiyoruz. Yasak her açıdan iyi oldu. Yasaktan herkes haberdar oldu kanun gereği herkes içmemeye gayret gösteriyor" dediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 17:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?