21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale'ye İsrailli gelin

KIRIKKALE'YE İSRAİLLİ GELİN GELİYOR

Marmaris'te tatil yaparken tanışan ve Müslüman olan İsrailli İvan Yivon ile Kırıkkaleli Veis Babacan evlilik hazırlığı yapıyor.

Marmaris'te tatil yaparken tanıştığı ve nikah masasına oturma hazırlığı yaptığı İvan Yivon'u memleketi Kırıkkale'ye getiren 27 yaşındaki Veis Babacan, "2 yıl önce Marmaris'te tatil yaparken tanıştık. Şu anda birlikte olmaktan çok mutluyuz. Birlikteliğimizin iki devlet ilişkilerini güçlendireceğine inanıyor ve diliyoruz. Düğün işlemleri bittikten sonra İsrail'e tekrar döneceğiz. Şu anda vize işlemleriyle uğraşıyorum" şeklinde konuştu.

33 yaşındaki İvan Yivon, katıldığı Tahir Aktaş Toplum Merkezi'nde Valilik, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve belediyenin düzenlediği "Bir yastıkta bir ömür projesi, sosyal hizmetler ve emniyet el ele, öpülesi eller ve umut yıldızı" tanıtım kokteylinde, İsrail vatandaşlarının Türkleri çok sevdiğini ve geçmişe dayalı bağları bulunduğunu söyledi. Müslüman olan Yivon, önümüzdeki günlerde Türk ve İsrail ilişkilerinin tamamen düzeleceğini umduğunu söyledi. Kırıkkale'de yaşamaktan son derece mutlu olduğunu ifade

eden Yivon, "Kırıkkale'yi çok beğendim. Kırıkkaleliler çok iyi insanlar. İsrailliler yansıtılanların aksine Türkleri çok seviyorlar. İnşallah İsrailli ve Türk insanların araları daha güzel olacak" dedi.

Program sırasında yeni evlenecek ve nikah kıyacaklara yastık dağıtan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, "Bu yastığı alanların 3 çocuğu oluyor. Bunu iyi düşünün ona göre yastığı alın" şeklinde konuştu.

Öte yandan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, "Biz belediye olarak bu tarz projelere her zaman desteğimizi sürdüreceğiz. Ben bunun sözünü verdim. Hep birlikte projeleri hayata geçirerek, Kırıkkale'yi, kent olma yolunda üst seviyelere çıkartacağız" dedi.

KIRIKKALE'YE İSRAİLLİ GELİN GELİYOR
KIRIKKALE'YE İSRAİLLİ GELİN GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 17:31:01
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 20:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?