22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkale'ye modern semt pazarı

KIRIKKALE'YE MODERN SEMT PAZARI

Kırıkkale Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında ile modern bir kent pazarı kazandırıldı.

Yapımına Haziran ayında başlanan 15 bin metrekare alana sahip cumartesi pazarı tamamlandı.

Yeni semt pazarını gezen Belediye Başkanı Veli Korkmaz, pazarın 5 bin metrekare otopark ve 10 bin metrekare pazaryeri olmak üzere toplam 15 bin metrekare alana sahip olduğunu söyledi.

Korkmaz, "Cumartesi pazarı bizim en eski pazarımız. Daha sağlıklı, daha derli toplu bir pazar için burada böyle bir çalışma yaptık. 15 bin metrekare alana sahip olan kapalı pazarımızın faaliyete geçmesi ile birlikte esnafımızla, hemşerilerimizle iyi bir pazar yerine kavuşmuş olacağız. Ben öncelikle Kırıkkale'ye hayırlı olsun diyorum. Bu çok önemli bir değişim dönüşümdür diye düşünüyorum" diye konuştu.

Cumartesi gününden itibaren faaliyete geçecek olan pazar yerinde son çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Korkmaz, "Pazarlarla ilgili çalışmalarımızı gerek Hal müdürlüğümüz gerekse Zabıta müdürlüğümüz yaptılar. Yüzlerce esnafın gelir sağladığı Cumartesi kapalı semt pazarı, Çarşamba günü Kırıkkale Belediyesi Meclis salonunda yapılacak kuranın ardından hak sahiplerine dağıtılacak. Yerlerini öğrenen pazarcı esnafları bundan böyle yeni Cumartesi günleri, Cumartesi kapalı semt pazarında satışlarına

devam edecekler" diye konuştu.

Her şeyin en ince ayrıntısına kadar düzenlendiği pazar yerinde yaklaşık 400 araçlık kapalı otopark, idari büro, güvenlik, bay bayan tuvaletleri, alışveriş arabaları gibi bir çok imkana sahip olan pazar yerinin 10 farklı girişi bulunuyor.

KIRIKKALE'YE MODERN SEMT PAZARI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 18:25:05
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 09:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?