21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale'ye 'TBMM Ormanı'

KIRIKKALE'DE TBMM ORMANI OLUŞTURULDU

TBMM'nin kuruluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla Kırıkkale'de oluşturulan hatıra ormanına fidan dikildi.

Organize Sanayi Bölgesi mevkiindeki fidan dikim törenine Vali Hakan Yusuf Güner, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Özbayrak, Turan Kıratlı, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Jandarma Alay Komutanı Alparslan Evren, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve davetliler katıldı.

Vali Güner, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle bu yıl 1 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "1976-2003 yılları arasında 20 milyon fidan dikilmiş. Son 8 yılda 18 milyon tane fidan dikilmiş olacak. Bu bir rekordur. Bu çalışmalar Kırıkkale'nin çorak görüntüden kurtulması açısından çok önemli" dedi.

Vatandaşlara anız yakmamaları için çağrıda bulunan Vali Güner, "Şu anda bize miras bırakılanları yiyoruz. Yarın biz de bizden sonraki nesillere miras bırakacağız. Sonuç itibariyle insanlık evrensel değerler üzerine kurulu bir sistem. Bu yaptığımız çalışmalarımızın gelecek nesillere katkıları olacak. Bu bakımdan yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu, halkımız tarafından da yerel yönetimlere destek olunmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Veli Korkmaz da, "Çevre ve Orman Bakanlığımızla birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde 20 milyonu aşkın fidanımız oldu. Özelikle bu bölgenin de şehrin girişi olması nedeniyle görüntünün değişmesi için çalışmalar olacak. Ama dikilen bu ağaçları kurutmamaya dikkat etmemiz gerekiyor. El birliği ile bu bölgeyi çok güzel bir hale getireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sembolik olarak birer fidan diktiler.

KIRIKKALE'DE TBMM ORMANI OLUŞTURULDU
KIRIKKALE'DE TBMM ORMANI OLUŞTURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 19:44:04
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 23:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?