16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Kırıkkale'ye yeni fakülte

Kırıkkale Üniversitesi Prof. Dr. Rektör Ekrem Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde 11. fakültenin kurulduğunu söyledi.

İslami İlimler Fakültesi'nin de yeni dönemde hizmete açılacağını bildiren Yıldız, "Üniversitemiz Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisi olacak." dedi.

Yıldız, üniversitelerin evrensel değerleri benimseyen, özümseyen uluslararası nitelikte olması gereken kurumlar olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yıldız, 20 yıl önce 1992 yılında kurulan üniversitenin bugüne kadar 37 bin civarında mezun verdiğini belirterek, "Geçen 20 yılda hem akademik birim sayıları hem de diploma programları itibariyle büyük bir gelişme gösterdi. Bugün 11 fakülte, 1 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 13 araştırma ve uygulama merkezi ile Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden biri olduk." dedi.

Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üniversitemizde, 7 bin 149 ön lisans, 14 bin 596 lisans, bin 445 yüksek lisans, 319 doktora öğrencisi olmak üzere 23 bin 500 öğrencimiz bulunmakta. Geçen öğretim yılında 8 ilave diploma programına öğrenci açan üniversitemiz, bu yıl 12 programa daha öğrenci aldı. Hem öğrenci hem de öğretim elemanı yönünden çok yüksek talep gören üniversitemizin büyük bir büyüme potansiyeli bulunmakta. Önümüzdeki öğretim yılında şimdiden iktisadi ve idari bilimler maliye, sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik, mühendislik ve biyomühendislik bölümüne öğrenci aldık."

CHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2013 Salı 18:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?