22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kırıkkale'ye yeni hükümet konağı

KIRIKKALE'YE YENİ HÜKÜMET KONAĞI

Kırıkkale Belediye Meclisi tatilin ardından çalışmalarına başladı. Tatilin ardından yapılan toplantıda şehirde yapısal anlamda önemli kararlara imza atıldı. Belediye Meclisi yeni hükümet konağının Atatepe parkında yapılmasına karar verdi. Yeni binada resmi kurumlar da hizmet verecek. Bu çalışmalarla birlikte Atatepe şehrin merkezi konumuna gelecek.

30 yıl önce yapılan hükümet konağı yenileniyor. Yeni hükümet konağı konusunda çalışmalar başlatan Belediye Meclisi, hükümet konağının yapılacağı alanda imar tadilatı gerçekleştirdi. Yeni hükümet konağı Atatepe parkına taşınacak, Valiliğin ve ilgili birimlerin bulunduğu alan ise içerisinde sosyal tesislerin bulunduğu yeşil alana dönüştürülecek. Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın desteğiyle hükümet konağının TBMM plan ve bütçe komisyonuna girdiğini açıkladı.

Şehrin merkezinin yeniden dizayn edildiğine işaret eden Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Yeni hükümet konağımızı Atatepe parkının bulunduğu alana yapacağız. Bu alanda hükümet konağı ve ilgili birimler bulunacak. Her 2 alanda da imar tadilatı gerçekleştiriyoruz. Parkın bulunduğu alanda hükümet konağımızın yanı sıra kültür merkezimiz de bulunacak. Projelerimiz arasında bulunan Osmanlı mimarisiyle yapılacak Taş Han da bu alana yakın olacak. Projelerimizin kaynağının hibe olarak gerçekleşmesinde İçişleri Bakanımız Sayın Beşir Atalay'ın büyük destekleri oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

İmar tadilat komisyonunun hazırladığı mevcut hükümet konağı ve ilgili birimlerin Atatepe parkında bulunan 5318 adaya taşınması,1801 ada 1 parselde bulunan cami alanı ile yan yana bulunan otopark alanının değiştirilmesi, Kırıkkale üniversitesi rektörlüğünün yaptırdığı eğitim öğretim uygulama amaçlı ilave imar planı meclise sunuldu. Yeni hükümet binasının yerinin imar tadilatı oy birliğiyle, diğer maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.

KIRIKKALE'YE YENİ HÜKÜMET KONAĞI
KIRIKKALE'YE YENİ HÜKÜMET KONAĞI
KIRIKKALE'YE YENİ HÜKÜMET KONAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 12:25:00
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 13:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?