21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırıkkale'ye yeni kültür merkezi

Kırıkkale'de yapımı 3 yıldır gündemde olan Kültür Merkezi'nin yapımına nihayet onay verildi.

Kültür Merkezi'nin yapılacağı alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bedelsiz devrini görüşen İl Genel Meclisi konuyu Bayındırlık ve İmar Komisyonu'na havale etti. Gözler Bayındırlık ve İmar Komisyonu'na çevrildi.

Ağustos ayı ikinci toplantısını gerçekleştiren İl Genel Meclisi Yenimahalle'de bulunan Atatepe olarak bilinen mevkiye yapılacak Kültür Merkezi'ni ele aldı. Projesi ve ödeneği hazır olan ve 19 milyon TL'ye mal olacak olan Kültür Merkezi'nin yapılması için Kültür Merkezi yapılacak olan alanının Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bedelsiz devri gerekiyor. Şimdi gözler İl Genel Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu'na çevrildi.

Konuyla ilgili olarak İl Genel Meclisi üyelerine bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, "Turizm Bakanlığı Atatepe'ye yapılacak Kültür Merkezi'ni Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile değil kendi imkanları ile yapmayı düşünüyor. Bunun için de İhale Kanunu'na göre Kültür Merkezi yapılacak alanın Bakanlığa devri gerekiyor. 19 milyon TL'lik bir proje bu. Projesi hazır ve ödeneği de çıkartıldı. Bu konuda sizlerden destek ve yardım bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 09:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?