21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kırmızı kurdeleli protesto

KIRIKKALE'DE KIRMIZI KURDELELİ PROTESTO

Kırıkkale'de Demokrat Parti (DP) Kadın Kolları üyesi kadınlar, Türk kadınına siyasi arenada yeterli derecede yer verilmemesini kırmızı kurdele takarak protesto etti.

DP Merkez ilçe binasında biraraya gelen kadın kolları üyeleri, Genel İdare Kurulu Üyesi İbrahim Çelebi, DP İl Başkanı Adem Tonga, Merkez İlçe Başkanı Hayati Çimen, belediye meclis üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyerek "Kırmızı kurdeleli protesto" kampanyasının startını verdi.

DP Kadın Kolları Başkanı M. Sultan Tufan, kadınların siyasi partilerde, yerel yönetimlerde, mecliste eksikliğinin kırmızı alarm seviyesine geldiğini belirterek, "DP olarak bu soruna acil çözüm getirme karalığındayız" dedi.

Tufan, "Mecliste 550 milletvekilinin yalnız 50'si, 2 bin 877 belediye başkanının yalnız 26'sı kadın. Yerel mecliste yüzde 4,5 oranında kadın olmasına siyasette kadın var diyebilir miyiz? Kaldı ki, kadın milletvekilleri kadınları temsil etme konusunda hiçbir imkan ve fırsata sahip olmadıkları gibi, bazıları gerçekten kadınları mı, erkekleri mi temsil ediyorlar belli değil" dedi.

Kadınların siyasette erkeksi davranışlara zorlandığını savunan Tufan, "Bizim kadın duyarlılığına ihtiyacımız var, bizim kadın şefkatine ve merhametine ihtiyacımız var. Kadına ana demişiz; bir vatana, bir toprağa, bir de kadına bu sıfatı vermişiz. Bu vatanın toprağında, taşında onun nefesi var. Cumhuriyetimizin temelinde, devletin özünde, kadınımızın yürek sesi, sevgi harcı var. Er geç kadınlarımızın mecliste toplumdaki sayıyla orantılı olarak yer alacağına inanıyoruz. Kadınların siyasal katılımlarının

yalnız seçmenlik düzeyinde olmasına karşıyız. Kadınları siyasetin üst kademelerinde, karar organlarında, hak ettikleri yerlerde görmek istiyoruz. Eğitim ve kültür düzeyi yüksek, ekonomik bağımsızlını kazanmış kadın oranı toplumumuzda arttıkça kadınlarımızın siyasetteki konumları da güçlenecektir" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından programa katılan kadınlara kırmızı kurdele takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 16:19:02
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 19:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?