22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

KIYAD yoksulun yanında

KIRIKKALE'DE KIYAD BİN 500 AİLEYE YARDIMDA BULUNACAK

Kırıkkale'deki dar gelirli ailelerin umut kapısı olan Kırıkkale Belediyesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KIYAD), Ramazan ayında da yardımlarına aralıksız devam ediyor. KIYAD Ramazan ayı boyunca bin 500 aileye yardımda bulunacak.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın eşi Nebahat Korkmaz öncülüğünde yürütülen KIYAD çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yıllardır dar gelirlilerin yanında olan KIYAD'ın bu davranışı büyük takdir topluyor. Yardıma muhtaç ailelerin sıkıntılarını imkanlar çerçevesinde çözmeye çalışan sosyal konsey eşini 6 yıl önce kaybeden 4 çocuklu Dilber Ç.'nin evine konuk oldu. 3 çocuğuyla imkansızlıklar içerisinde hayata tutunmaya çalışan Anne Dilber Ç. babasının maaşından elde ettiği 200 liralık para ile geçinmeye çalışıyor.

Sosyal konsey melekleri, kirada oturan aileye elini uzatarak 2005 yılında dernek binasında kurulan gıda bankası yoluyla yardımda bulundu.

İftarı birlikte açan sosyal konsey gönüllüleri ve aile, sıkıntıların giderilmesi temennisinde bulundu. Nebahat Korkmaz, "Gün geçtikçe geniş bir yardım ağına kavuşuyoruz. Bizim görevimiz yardım edecekle yardıma muhtaç insan arasında köprü olmaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 16:06:04
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 16:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?