21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kızılırmak'ta çevre günleri

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Kırıkkale'de Kızılırmak kenarındaki Bahşılı İlçesi'nde temizlik kampanyası düzenlendi. 

İlçe meydanında düzenlenen törende, AB destekli çevre bilincinin geliştirilmesi için kabul edilen "Başrolde Yeşil Vadi" adlı projenin startı verildi. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşundan sonra başlayan törende, öğrencilerin folklor gösterileri dikkat çekti. Törende konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, çevre bilincinin küçük yaştan itibaren kazandırılması gerektiğini belirterek, "Kızılırmak kenarında toprakları bulunan bir ilçe olarak çevreye daha duyarlıyız. Çevre yasalarına rağmen toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerekir. Çevre konusunda sorumluluğumuz büyüktür. Çevre sorunlarıyla mücadele milli görevdir. Bu açıdan Kızılırmak kıyı boyunca spor, eğlence ve doğa güzellikleri merkezlerini oluşturuyoruz. Belediyemiz imkanlarıyla yürüyüş, koşu yolu, dağ ve motokros bisiklet parkuru, mesire yerleri hazırlığımız var. AB destekli projeye biz de belediye olarak gerekli desteği veriyoruz. Herkesin, yapılan çalışmaları sorgulaması ve çevreyle ilgili etkilere katılması gerekir. Bu nedenle toplumu çevreyle ilgili etkinliklere katılmaya ve çevre bilincini geliştirmeye davet ediyorum" dedi. 

Bahşılı Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu da çevrenin önemini bilen toplumların geliştiğini söyledi. Öğrencilerden Eda Dilsiz, gelecek nesiller için çevrenin korunmasının önemini dile getirdi. Projeye Bahşılı Belediyesi'nin yanı sıra TEMA , Gençlik Merkezi, İHA ve İYGDER destek veriyor. İlçe merkezinden öğrencilerle birlikte katı atık ve çöp toplayan Başkan Bişkin ve Kaymakam Kurtbeyoğlu, Kızılırmak kenarındaki çevre temizlik çalışmalarına da katıldılar. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen program, öğle saatlerine kadar sürdü.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 17:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimakpınar IP: 85.98.169.xxx Tarih : 8.06.2006 20:12:47
daha yaşanır bir ülke evet ülkemizde duyarıl gençlerin olması bizleri son derece mutlu ediyor özellikle tema tarafında kırıkkale'de başlatılan bu kampanya sayesinde minik eller okullarda doganın faydalarını ögrenmektedir. helal olsun onları yetştiren velilere çünkü her şey doga'yı korumakla başlar ancak ozman yeşile sahip oldugumuzu görebiliriz kırıkkale'nin bahşılı belediye başkanı halil ibrahim bişkin görevi başında tam bir belediye başkanlıgı yapıyor çünkü ilçesini gelişmesi için ilçeye lunapark yaptırdı hem esnafta memnun hemde ilçe halkıda mutlu diyorum ve sen çok yaşa başkan