16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Kosova büyükelçisi Kırıkkale'de

Kosova Büyükelçisi Bekim Sejdiu, Türkiye ve Kosova arasındaki iki dostluğun gelişmesini amaçladıklarını söyledi.

Kosova ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yatırım ve Ticareti Artırma İşbirliği kapsamında Kosova Büyükelçisi Bekim Sejdiu bugün Kırıkkale'ye geldi. Büyükelçi Sejdiu ve beraberindeki heyet ilk olarak Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner'i makamında ziyaret etti.

Büyükelçisi Bekim Sejdiu'ya kent hakkında bilgiler veren Vali Güner, Kırıkkale'nin MKE, rafineri, Kızılırmak gibi etkenlerle geliştiğini söyledi.Kırıkkale'nin gelişmekte olan bir şehir olduğunu ifade eden Büyükelçi Sejdiu ise, iki ülke arasındaki dostluğun gelişmesinin amaç edinildiği ziyaretlerde bir ülkenin gelişmesinde yerel yönetimlerin önemli olduğunu belirtti.

Kosova heyeti Valiliğin ardından Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı makamında ziyaret etti. Burada da heyete Başkan Korkmaz, şehrin alt ve üst yapı, kanalizasyon, doğalgaz ve belediyecilik konusu hakkında bilgi verdi.
Heyet daha sonra Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti. Ziyarette şehrin ticaret hayatı, ticari ilişkiler konuşuldu.

Ziyaretlerin ardından Kırıkkale İl Milli Eğitim Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda Kırıkkale ve Kosova'nın tanıtımları, Kosova devlet yatırımları, ithalat ve ihracat bilgileri, ticari iş imkanları, KTSO üyeleri iş alanlarının tanıtımı hakkında sunum yapıldı.

Milli Eğitim salonundaki programın ardından Kosova Büyükelçisi Bekim Sejdiu ve beraberindeki heyet, OSB Yönetim Kurulu'nu, Efor Makine, Sezgin Çelik ve Moda Life gibi kuruluşları ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2011 Pazartesi 19:03:11
Güncelleme :8 Aralık 2011 Perşembe 12:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?