21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Kriz, ayakkabı tamircisine yaradı

Kırıkkale'de ayakkabı tamirciliği yapan Rüstem Gözak, ekonomik kriz sayesinde yıllardan sonra ilk defa kar etmeye başladı. 25 yıllık kunduracı olduğunu ifade eden Gözak, "Kriz en çok bana yaradı. Çünkü kriz dolaysıyla ayakkabı alamayan vatandaş, eski ayakkabılarını tamir ettirmeye başladı" dedi.

Kırıkkale'de Zafer Caddesi'nde 2 metrekarelik iş yerinde ayakkabı tamirciliği yapan Rüstem Gözak, 25 yıl sonra para kazanmaya başladığını ifade etti. 25 yıldır mesleğini ayakta tutmak için çaba gösterdiğini anlatan ayakkabı tamircisi, bu yıl ekonomik kriz sayesinde ilk defa para kazanmaya başladığını söyledi.

Ekonomik kriz yüzünden vatandaşın alım gücünün her geçen gün daha düştüğünü belirten kundura ustası Rüstem Gözak, "25 yıldır bu mesleği yapıyorum. 12 yıl önce maddi imkansızlıklar yüzünden iş yerimi küçültmek zorunda kaldım. Şimdilerde ise iki metrekarelik bu dükkanı kiraladım. Yıllardır burada geçimimi sağlamak ve mesleğimi sürdürmek için uğraş veriyorum. İlk defa bu yıl kar etmeye başladım. Çünkü krizden dolayı alım gücü olmayan vatandaşlar yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarını tamir ettirme yoluna bakıyorlar. Allah'a çok şükür kriz bana yaradı" şeklinde konuştu.

Krizden etkilendiğini, yeni ayakkabı alamadığını belirten Murat Eken isimli işçi emeklisi ise, "Bugün yeni bir ayakkabı 90 lira olmuş, para yok ki yeni ayakkabı alalım. Tamirci kardeşimiz de 3-5 lira karşılığında eski ayakkabılarımızı tamir ediyor, yeniden kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 11:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?