21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Krizin son kurbanları

KIRIKKALE BELEDİYESİ 51 İŞÇİNİN İŞ AKİTLERİNİ FESH ETTİ

Kırıkkale Belediyesi belediyede çalışan 51 işçinin iş akitlerini fesh etti.

Kırıkkale'ye gelen Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında belediye başkanı ve yönetimine kararlarını yeniden gözden geçirmeleri çağrısında bulunarak iş akitleri feshedilen 51 işçinin tekrar işe alınmasını istedi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, 51 işçinin belediye yönetimi tarafından "ekonomik sıkıntı ve maddi imkansızlık" gerekçesiyle iş akitlerinin feshedildiğini söyledi.

İş akitleri feshedilerek işten çıkarılan işçilerin haklarını geri alabilmeleri için her türlü yasal yola başvuracaklarını açıklayan Kurt, "İşsizliğin büyük boyutlarda olduğu ülkemizde yerel yönetimler, istihdamın artırılması için yerel programlar üretmeleri gerekirken, tam aksine Kırıkkale Belediyesi'nde yaşandığı gibi, işsizler ordusuna yenilerini katmakla ülkemizin sosyal ve ekonomik dokusunun tahrip olmasına sebebiyet vermektedirler. Bundan önce de uzun süredir maaşlarını alamayan işçilerimiz, belediye yönetimiyle yapılan temas ve diyaloglarda da bu konuda hiçbir mesafe alamayan sendikamız, işçilerimizin maaşları ve toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan haklarını almaları için çaba gösterirken, Kırıkkale Belediye Başkan ve yönetiminin birdenbire 51 arkadaşımızı işten çıkarması işçilerimizi yeni bir krizle karşı karşıya bırakmıştır" dedi.

51 işçisinin iş akitlerinin belediye yönetimi tarafından suni gerekçelerle feshedildiğini savunan Kurt, "Belediye yönetimi, 51 arkadaşımızın iş akitlerini suni gerekçelerle feshetmekle, bu arkadaşlarımızı aileleriyle birlikte sosyal, ekonomik sıkıntılara ve psikolojik depresyonlarla baş başa bırakmıştır. Kırıkkale'ye hizmetin karşılığı sokağa bırakılma mıdır? Her biri en az 10 yıllık belediye işçisi olan 51 arkadaşımızın hakları için her türlü yasal yollara başvuracağız. Kırıkkale'ye hizmet edenler bu akıbetle karşı karşıya getirilmemeli. Kırıkkale Belediye Başkanı ve yönetimini işçi haklarına, işçi hukukuna saygıya davet ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıda Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube binasında yapılan basın açıklamasına, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Harun Arslan, Genel Eğitim Sekteri Ali Osman Kurt, Sendika Avukatları ve çok sayıda işçi katıldı.

KIRIKKALE BELEDİYESİ 51 İŞÇİNİN İŞ AKİTLERİNİ FESH ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 17:30:05
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 17:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?