15
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

KÜ törenle eğitime başladı

Kırıkkale Üniversitesi'nin (KÜ) 20. akademik yıl açılışı törenle yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, üniversitelerin öğrencilerin birbirlerine saygı göstereceği alanlar olduğunu hatırlatarak, "Hiç kimse sen neden böyle düşünüyorsun, niye böyle giyiniyorsun diye birbirimizi lütfen yargılamayalım, birbirimizin düşüncesine, inançlarına, yaşam tarzına saygı gösterelim" dedi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Kırıkkale Üniversitesinin kurulduğu günden bu güne kadar büyük bir gelişme yaşayarak Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden biri haline geldiğine dikkat çekti. Rektör Yıldız, "Kırıkkale Üniversitesi kurulduğunda sadece 3 fakülte ve 1 meslek yüksek okulu vardı. Bugün Kırıkkale Üniversitesi, 10 fakültesi, 2 yüksek okulu, 7 meslek yüksek okulu, 3 enstitüsü, araştırma uygulama merkezi, laboratuarlarla Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden biri olarak hizmet vermektedir" diye konuştu.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'da üniversitelerin kurulduğu bölgeye olan katkısından bahsetti. Başkan Korkmaz, "Üniversitelerin bir anlamda özgür tartışmanın olduğu, her tür düşüncenin, anlayışın, yaklaşımın, yaşam biçiminin oluşturulmasında zemin olduğu önemli kurumların olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu çok anlamlı ve çok önemli. Artı değer, yaşadığınız bölgeye, ülkeye hatta insanlığa eğer bir katkı sağlayacaksa kendimizi her anlamda hazırlıklı tutmak ve hazır bulundurmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bizim bir geçmişimiz var. Hep birlikte sevgiyle, kardeşlikle, dostlukla, inançlarımızla, örf adet ve geleneklerimizle birbirimiz saygın bir toplum olarak hep beraber yaşadık. Zaman zaman kırgınlıklar oldu, huzursuzluklar oldu ama bu da bizim kendi geleceğimizi kaybettiğimiz an ortaya çıkan pürüzler ve sıkıntılardır. Onun için birbirimizin görüşüne, fikrine, düşüncesine, saygı göstereceğiz, birbirimizi ötelemeyeceğiz, herkes kendi düşüncesinden dolayı da yargılamayacağız. Üniversiteler bu anlamda birbirimize saygı göstereceğimiz alanlardır. Hiç kimse sen neden böyle düşünüyorsun, niye böyle giyiniyorsun diye birbirimizi lütfen yargılamayalım, birbirimizin düşüncesine, inançlarına, yaşam tarzına saygı gösterelim" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2013 Çarşamba 17:33:02
Güncelleme :9 Ekim 2013 Çarşamba 17:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?