22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

KÜ'de görev değişimi

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü görevini, senato odasında düzenlenen törenle Prof. Dr. Ekrem Yıldız aldı.

Kırıkkale Üniversitesi, senato odasında düzenlenen törene üniversite yönetimi ve senato üyeleri katıldı. Törende bir konuşma yapan eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, 4 yıllık görev sürecinde ekip olarak çok başarılı çalışmalar yaptığını ve Kırıkkale Üniversitesi'nin emsalleri arasında en önde giden üniversite olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise, işinin insan odaklı bir iş olduğunu, insana hizmetin işinde esas olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, görevini Prof. Dr. Ekrem Yıldız'a devretti ve kendisine başarılar diledi.

"HERKESİN KATKISI ÇOK BÜYÜK"

Ekip olarak başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, Bundan sonra da yeni yönetimin bu başarıları devam ettireceğine inandığını söyledi. Çakmak, "Üniversitemizde sizlerle 4 yıllık çalışmanın gururunu ve onurunu yaşadım. Çok güzel işler başardık, çok güzel işleri bitirdik, çok güzel çalışmaları da başlattık. Bundan sonra da yeni yönetimin bu başarıları devam ettireceğine inancımız tamdır. Bu üniversite kendi emsalleri arasında en önde giden, en huzurlu, en verimli

üniversitelerden bir tanesidir. Bunda yönetim ve senatonun olduğu kadar tüm öğretim üyelerinin, bütün çalışanlarının daire başkanlarından memuruna herkesin katkısı çok büyüktür. Dolayısı ile çalışkan ve başarılı bir dört yılı tamamladık" diye konuştu.

"BAŞARININ ÖNCESİ SONRASI YOKTUR"

Başarının öncesi ve sonrası olmadığını belirten Çakmak, üniversiteyi dönemlik değerlenmemek gerektiğini söyledi. Çakmak, "Bundan sonra bu başarıları, bu görevleri yeni rektörümüz Prof Dr Ekrem Yıldız'ın sağlamasını gönülden diliyoruz. Bize düşen, bundan sonra hocamıza destek olmaktır. Bize düşen bundan sonra üniversitemizin başarısı için çalışan herkese destek olmaktır. Dolayısı ile başarı nasıl hepimizin ise öncesi sonrası yoktur. Üniversiteyi dönemlik değerlenmemek gerekir. Üniversite başarısı toplam

başarıdır. Bu başarıları biz şimdiye kadar layıkı ile yerine getirmeye çalıştık. Üniversitemize Kırıkkale'nin ve Türkiye'nin başarısı için bundan sonra da elimizden gelen desteği sonuna kadar sağlamak asıl olan olacaktır. Onun için ben hepinize hem şahsım ve hem de üniversitemiz adına bu 4 yıllık başarılı çalışmalarınız için teşekkür ediyorum" dedi. Çakmak, konuşmasının ardından yeni Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız'a görevini devretti.

"SORUMLULUK GEREKTİREN BİR GÖREV"

Yeni görevinin büyük sorumluluk taşıdığını ifade eden yeni Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise, Kırıkkale Üniversitesi'ni daha iyi noktaya gelmesi için eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak'ın tecrübelerinden faydalanacağını ifade etti. Yıldız, "Üniversitemizin dördüncü rektörü olarak Sayın Murat Çakmak'tan devralıyorum. Çok heyecanlıyım, heyecanımın sebebi gerçekten büyük sorumluluk gerektiren bir görev olmasıdır. Burada bize düşen, görevi sizlerin yardımı ile öğretim üyesi arkadaşlarımızın desteği ve mevcut rektörümüzün tecrübesinden de faydalanarak inşallah üniversitemizi daha iyi noktaya getireceğiz" diye konuştu.

"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"

Konuşmasına, Şeyh Edibali'nin sözleri ile devam eden Rektör Yıldız, işinin insan odaklı bir iş olduğunu belirterek, "Gerek eğitim öğretim olarak gerekse bilimsel araştırmalar olsun, bizim işimiz insan odaklı bir iştir. İnsana hizmet bizim için esastır. Bu bakımdan işimiz çok önemli. Şeyh Edibali, Osmanlı devletinin manevi kurucusu kabul edilir. Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey'e çok güzel bir vasiyeti var, 'Ey oğul' diye başlayan. Bu vasiyetin bir bölümünde, 'Ey oğul şunu unutma. İnsanı yaşat ki

devlet yaşasın' diye bir cümle var. Bizim ilkemiz bu olacak. Ben sayın rektörümüze, çok parlak dönemi için, çok başarılı dönemi için, üniversitemize verdiği önemli hizmetler için huzurunuzda bir kere daha teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 19:47:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 21:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?