22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kurban çöpleri için poşet belediyeden

KIRIKKALE BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI İÇİN 45 BİN ADET ÇÖP POŞETİ DAĞITTI

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, domuz giribine yol açan H1N1 virüsüne karşı hayvan pazarını ilaçlarken, Kurban Bayramı'nda kurban atıklarının gelişigüzel atılmaması için de 45 bin adet çöp poşeti dağıtımı yaptı.

Domuz Gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsüne karşı ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam eden Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak hayvan pazarını baştan sona dezenfekte etti. Yapılan ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Varışlı, Kurban Bayramı'na kadar hayvan pazarının belirli aralıklarla dezenfekte edileceğini söyledi.

Çalışmalarının bayram boyunca da devam edeceğini belirten Varışlı, "Bugün, Kurban Bayramı'nda kurban kesimi sonrasında artıkların gelişi güzel atılmaması için ilköğretim okulları öğrencilerine ailelerine verilmek üzere 45 bin adet çöp poşeti dağıtımı yaptık. Kurban pazarında ise H1N1 virüsüne karşı dezenfekte çalışmalarına başladık. Bu çalışmalarımız Kurban Bayramı'na kadar devam edecek. Ayrıca kesim yerlerinde de dezenfekte çalışmaları ve çöp poşeti dağıtımı yapacağız" dedi.

Diğer taraftan Kırıkkale Belediyesi tarafından kurbanlık hayvanlarını kaçıranlar vatandaşlar için kurban yakalama timi kuruldu.

KIRIKKALE BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI İÇİN 45 BİN ADET ÇÖP POŞETİ DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 17:28:04
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 21:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?