22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kurban pazarında yaprak kıpırdamıyor

Kurban Bayramı’na yaklaştığımız bugünlerde Kırıkkale Hayvan Pazarı’nda durgunluk yaşandığı öğrenildi. Kurbanlık satın almak isteyen vatandaşların "ucuzlar" diye arife gününü beklemesi, pazarda satışların aksamasına neden oldu.

Her yıl pazarlarda böyle durumların yaşandığını söyleyen kurban satıcıları,"Bu sene kurban fiyatları geçen seneye oranla daha düşük. Nerdeyse geçen seneyi arar duruma geldik. Uzun bir süredir beslediğimiz hayvanları bugün satarız diye geldiğimiz pazarda umduğumuz ilgiyi göremedik. Yem fiyatlarının arttığı; ancak kurbanlık fiyatlarının artmadığı bir dönem yaşıyoruz. 4 kişilik büyükbaş kurbanlık 1 milyar ile 2 milyar arasında satılıyor. Geçen sene de bu rakamlar arasındaydı. Küçükbaş hayvana gelince 150 milyona kurbanlık koyun var" dediler.

Bu konuda görüşlerini dile getiren vatandaşlar ise,"Bizim kurbanlık almak niyetimiz var; ama koyacak yerimiz olmadığı için son güne bırakıyoruz. Ayrıca arife günü daha da ucuzlar umuduyla şimdi almıyoruz. Bazılarına göre son günü fiyatlar daha da artar; ancak biz son güne kadar bakmakla yetineceğiz" dediler.

Kırıkkale’nin Başpınar semtinde kurulan hayvan pazarında vatandaşlar ile satıcılar arasındaki diyalogda anlaşmazlık yaşanırken, bazı alıcılarda mandıralardan kurbanlık almayı tercih ediyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 15:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?